Slog mor og morfar ihjel med økse: nu er der faldet dom i sagen

Foto: Shutterstock

Sidste år i april, rystede et uhyggeligt dobbeltdrab beboerne, i den lille by Sabro vest for Aarhus. Nu er der faldet dom i sagen.

En 29-årig mand fra Højbjerg, der slog sin mor og morfar ihjel, er ved Retten i Aarhus blevet idømt “anbringelse uden længstetid”, skriver Østjyllands Politi. 

Om aftenen den 24 april sidste år, kørte den 29-årige mand, til sin morfars seniorbolig, hvor mandens mor også var på besøg. På stedet fandt den 29-årige mand en økse og en kniv. Med dem dræbte han både sin mor og sin morfar. Den 92-årige morfar nåede at slå alarm til hjemmeplejen, så der kort efter ankom en sosu-hjælper. Da han så en blodig økse gennem vinduet, slog ham alarm.

 

 

Den 92-årige mand blev fundet i en stol foran fjernsynet og datteren lå ved siden af i en blodpøl. Den 92-årige var blevet hugget med de to våben mindst 16 gange og hans 61-årige datter mindst 22 gange. 

Politiet anholdt kort efter den 29-årige mand, som gik rundt i området omkring morfarens hjem. Han havde blod fra ofrene på sig og virkede usammenhængende. 

Troede det var et spil 

Den 29-årige forklarer i retten at han troede det var et spil. “Jeg var begyndt at tænke, at mit liv slet ikke var virkelighed, at mit liv var et spil. Jeg tænkte at min morfar skulle slås ihjel”. Forklarede den 29-årige i retten.

Der er blevet foretaget en mentalerklæring af den 29-årige mand, og i den erklærer Retslægerådet, at den 29-årige er sindssyg og dermed ikke egnet til en fængselsstraf. 

"Den 29-årige havde intet rationelt motiv til de meget voldsomme drab, han begik, og husker kun brudstykker af episoden. Retslægerådet vurderer, at der er risiko for, at han kan begå lignende kriminalitet igen, så jeg er tilfreds med, at han fik en dom uden længstetid”, siger senior anklager Birgitte Ernst. 

Den 29-årige erkender at have slået sin mor og morfar ihjel.