Stak kæreste ned og smed hende i havnen: 29-årig dømt for drabsforsøg

En irakisk mand stak sin kæreste fire gange med en kniv og smed hende herefter i havnen. Ifølge mandens egen forklaring havde kæresten forsøgt at begå selvmord.

En 29-årig irakisk mand blev torsdag ved Retten i Aarhus, idømt seks år og tre måneders ubetinget fængsel, samt udvisning for bestandigt for at have forsøgt at dræbe sin kæreste, skriver Østjyllands Politi. 

Drabsforsøget fandt sted natten til den 24. december 2018, på havnen i Aarhus. Her stak den 29-årige sin kæreste fire gange med en kniv i bådec kroppen og i nakken, inden han skubbede hende i havnen, ned i det 4 grader kolde vand - velvidende at hun ikke kunne svømme. Herefter forlod han stedet i bil.

 

 

Det var kun takket være et par snarrådige vidner, der tilfældigt kom forbi, at kvinden med nød og næppe reddede livet. Ud fra kvindens og vidnernes forklaring, fik politiet dog hurtigt fat i den 29-årige mand. Han påstod at kæresten havde forsøgt at begå selvmord, og at hun selv havde stukket sig med kniven og derefter var sprunget i havnen, trods at han havde forsøgt at stoppe hende. 

Forsøgte at gemme blodigt tøj

Der var dog flere ting i mandens forklaring som ikke stemte. Blandt andet at der der nær gerningsstedet blev fundet en pose med blodigt tøj, som manden havde forsøgt at gemme af vejen. Derudover vurderede man, at kvinden ville have haft meget vanskeligt ved selv at påføre sig knivstikkene i nakken - og desuden stemte hendes version af hændelsen ikke overens med den 29-åriges forklaring. 

Motivet til drabsforsøget var sandsynligvis, at kvinden ikke længere ønskede at danne par med manden og derfor havde fortalt at hun ville gå fra ham.

“Det er en meget grov sag, og det er rent held at overlever både knivstik og turen i det kolde vand. Grovheden bliver understreget af dommens længden, og at domfældte blev udvist med indrejseforbud for bestandigt”, siger senior anklager Jakob Beyer.

Udover drabsforsøget blev den 29-årige også dømt for et forsøg på røveri og en række butikstyverier. 

Den 29-årige modtog dommen, og sidder nu varetægtsfængslet efter domsafsigelse med henblik på afsoning.