Efter smittestigning: Nu genindfører Aarhus restriktion

Foto: Shutterstock

Nu rulles en af lempelserne i genåbningen af Danmark rullet tilbage. I hvert fald i Aarhus, hvor mange er smittet med coronavirus.

De seneste dage har vi set, at der både er blevet flere indlagte og flere smittede med coronavirus. I løbet af weekenden blev mymdighederne opmærkomme på 207 nye smittede. 50 af disse er fra Aarhus. Det får nu konsekvenser, fortæller Aarhus Kommune til Jyllands-Posten

Det betyder, at en af de lempelser, der fulgte med genåbningen af Danmark nu rulles tilbage. 

Inviteres ikke indendørs

Aarhus har derfor valgt, at man nu igen indfører besøgsrestriktioner på kommunens plejehjem og andre sociale institutioner. I praksis betyder det, at pårørende eller andre, som besøger en beboer et plejehjem eller andre steder, nu ikke bliver inviteret indenfor. Indtil videre skal besøgene foregå udendørs. 

"Det er bekymrende, at smitten stiger så meget. Derfor handler vi med det samme. Vi er måske kommet til et sted, hvor vi ikke mener, at vi behøver at snakke om corona, og nogle har sendt forholdsregler om afstand og håndhygiejne på sommerferie. Det går ikke," udtaler Niels Højbjerg, der er stadsdirektør i Aarhus Kommune.