Skulle planlægge studiestart: Nu er de smittet med corona

Foto: Shutterstock

Weekenden skulle bruges på at planlægge, hvordan de skulle byde nye studerende velkomme på Statskundskab. Nu er 80 tutorer blevet testet.

Efter en planlægningsweekend for godt 80 tutorer på statskundskab er seks tutorer efterfølgende blevet testet positive med Covid19. Det fortæller Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet.

Weekenden skulle være optakten til, at de 80 tutorer skulle tage godt imod de mange nye studerende, der starterer på statskundskab til september. Dette fejres traditionelt med falige oplæg, kom-sammen-arrangementer og en tur, der ryster de nye studerende sammen uden for undervisningen. 

"Onsdagen efter planlægningsweekenden, der foregik såvel på som uden for campus, fik én af tutorerne symptomer på Covid19, blev testet torsdag og fik positivt svar fredag. Derefter blev rus-sekretærerne straks orienteret, og alle tutorerne blev opfordret til at lade sig teste," fortæller Institut for Statskundskab. 

Mangler endnu svar

Mandag aften er status, at seks personer er blevet testet positive, 73 er testet negative, mens der endnu mangler testsvar fra fem personer. To af de negative testsvar er mandag blevet gentestet.

Aarhus BSS Bygningsservice iværksætter ekstra grundig rengøring i og omkring de lokaler, som tutorerne har benyttet i forbindelse med planlægningsweekenden. Desuden oplyses der fra instituttets side, at yderligere sammenkomst i tutor-gruppen indtil videre er blevet aflyst.