Advarer nu om særlig tæt trafik: Bilister bør tage sig i agt

Fra fredag af forventes der tæt trafik på de danske veje. Foto: Shutterstock

I dag har alle danske bilister modtaget en advarsel, så de kan forberede sig på fredag, hvor sommerens første store trafikbølge forventes at ramme.

Onsdag advarer Vejdirektoratet de mange danskere, som enten tager bilen hver dag på arbejde, bruger den til at komme frem og tilbage i fritiden eller planlægger en kør selv ferie rundt i det danske land. 

Direktoratet forudser nemlig, at det bliver en særdeles travl sommer på de danske veje. Det fortæller Vejdirektoratet selv i en pressemeddelelse. Årsagen er coronavirussen. Det kaotiske forår med hjemsendelser og rejserestriktioner gør, at flere danskere end normalt forventes at holde deres sommerferie under hjemlige himmelstrøg. 

Her bliver der særligt travlt

Det forventes, ifølge Vejdirektoratet, at den tunge sommertrafik allerede går i gang i denne uge. Fredag går skolerne nemlig på sommerferie, og det plejer at være startskuddet til den første store trafikbølge. 

"Og den vil sandsynligvis fortsætte resten af den pågældende weekend med størst risiko for køer og forlænget rejsetid om lørdagen mellem 11.00 og 15.00. Gennem resten af sommerferien vil dette mønster gentage sig - altså med forhøjet risiko for køer og trængsel på vejene i weekenderne, særligt lørdage med ferietrafik på tværs af landet i begge retninger," fortæller Vejdirektoratet. 

Det er særligt de danske sommerhusområder, der trækker. Så det er særligt på hovedvejene til og fra disse, at Vejdirektoratet forventer meget trafik. Den vil desuden særligt være koncentreret om sommerens lørdage, da det her traditionelt er skiftedag i sommerhusene.