Aarhusianske toprestaurant går konkurs

Foto: Shutterstock

Det er ikke første gang, at de to topkokke Søren Jakobsen og William Jørgensen må se en af deres restauranter gå konkurs. Der kan dog være en livline på vej.

Det er erhvervsmediet Finans.dk, der skriver historien om, at selskabet bag gourmetrestauranten Atrium i Aarhus er taget under konkursbegæring.

Den kendte restaurant er placeret sammen med det ikoniske Hotel Royal, der ligger centralt i Aarhus på byens Store Torv.

Restauranten blev sidste år tildelt en såkaldt Michelin Plate.

"Selskabet bag restauranten var ikke i stand til at fortsætte efter corona. Jeg har en interesse i at se, om vi kan drive restauranten videre, og det forventer jeg, at vi kan finde en løsning på. Vi skal have lavet en endelig løsning med konkursboet, som selvfølgelig skal have nogle penge. Derfor er det heller ikke helt på plads endnu," siger Lars Jørgensen til Finans.

Det er kun et par måneder siden, at en anden af kokkeparrets restauranter måtte under konkursbegæring. I marts var det restauranten Gastromé, der dog opstod igen i et nyt selskab, da kokkeparret sammen med Lars Jørgensen købte konkursboet ind i det nye selskab.

Hvordan Atrium eventuelt skal videreføres er for tidligt at sige.

"Jeg vil gerne isoleret set satse flere penge på restauranterne, hvis jeg får lov at kontrollere og styre økonomien," fortæller Lars Jørgensen.