Konflikten ulmer: politiet holder bandes tilholdssted lukket - skydevåben og skarpe patroner fundet i området

Foto: Østjyllands Politi

Der vil også de næste 14 dage være adgang forbudt på Kappelvænget 8 i Aarhus V, hvor flere bandemedlemmer har haft deres tilholdssted. Østjyllands Politi forlænger opholdsforbuddet frem til 9. maj.

Politiets vurdering er, at der stadig er risiko for et angreb mod tilholdsstedet i forbindelse med den verserende konflikt mellem to grupperinger. Derfor vil stedet fortsat være spærret med politiets afmærkninger, og ingen personer må gå ind i bygningen. Forbuddet gælder nu foreløbigt frem til kl. 11.00 den 9. maj. 

”Vi har blandt andet fundet skydevåben og skarpe patroner i området, og vi kan se, at der fortsat er uro mellem grupperingerne.  Derfor vurderer vi, at der stadig er en risiko for, at adressen kan blive et mål under konflikten, ” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. 

Da tilholdsstedet blev lukket for 14 dage siden, opstod der umiddelbart efter uro i området, da flere personer blev vrede over beslutningen. Det har dog ikke spillet ind på politiets beslutning om lukningen.   

”Vi er klar over, at nogle af de personer, der har benyttet lokalerne er meget utilfredse, men vi prioriterer borgernes tryghed og sikkerhed højere end noget andet. Derfor fortsætter vi også vores øgede patruljering i området både med civile og uniformerede betjente, og vi vil blive ved med at slå hårdt ned på de bandekriminelle. Vi vil være meget synlige i området, og vores mobile politistation vil løbende være til stede, så borgerne nemt kan komme i kontakt med os”, fortæller Klaus Arboe Rasmussen. 

Overtræder man forbuddet mod at opholde sig i lokalerne på Kappelvænget 8 straffes det som udgangspunkt med 60 dages fængsel, men det kan komme til at koste en fængselsstraf på to år. 

Mens opholdsforbuddet gælder frem til 9. maj, løber visitationszonen, der også blev indført på grund af konflikten, foreløbigt frem til 30. april.