Efter fund af pistoler, stikvåben og pebersprays - Politiet forlænger visitationszone i Aarhus

Foto: Politi.dk

Østjyllands Politi forlænger visitationszonen i Aarhus med 14 dage. Det sker for at fastholde presset på kriminelle grupperinger i området.

Politiet finder færre våben end tidligere. Alligevel fastholdes visitationszonen, der har været oprettet siden den 18. februar: 

"Det er positivt, at vi kan se, at vores indsats har haft en effekt i forhold til, hvor meget vi finder i forbindelse med visitationer. Men det er vores vurdering, at der stadig er en konflikt mellem kriminelle grupperinger i området, og derfor skal vi selvfølgelig fastholde presset på disse," siger politiinspektør Martin Løye fra Østjyllands Politi.

Visitationszonen er forlænget til og med den 30. april. 

Siden indførelsen af visitationszonen den 18. februar er 11 personer blevet fængslet. To af disse har allerede fået dom, mens to er blevet løsladt. De resterende er pt. varetægtsfængslet. Derudover er et opholdssted for en bande med tilknytning til Trillegården blevet lukket.

Flere redskaber

Martin Løye understeger, at visitationszonen er ét blandt mange andre redskaber i arbejdet med at skabe tryghed og sikkerhed. 

Der er dagligt øget patruljering, ligesom politiets mobile politistation hver dag holder forskellige steder i området: 

"Vi arbejder med en række forskellige tiltag for at lægge låg på den verserende konflikt og øge trygheden i området. Vi har løbende kontakt med borgere i området via vores mobile politistation, og vi har også en målrettet indsats for de unge i området for at forebygge, at de unge i området bliver involveret i bandemiljøerne," siger Martin Løye, og understreger, at der er tæt samarbejde med Aarhus Kommunen om det forebyggende arbejde. 

Han opfordrer borgerne til at henvende sig til politiet i den mobile politistation eller på telefonnummer 114, hvis de har viden, der kan være relevant for politiet. 

Fakta

Visitationszonen blev oprettet den 18. februar. Siden den 19. februar er der i visitationszonen blevet foretaget: 592 visitationer samt 129 ransagninger af biler. Der er blandt andet blevet fundet: 3 pistoler, 23 knive/stikvåben, 24 slagvåben, 15 peberspray