På flugt: 20-årig hoster politibetjente i hovedet og råber "corona"

Politiet leder med lys og lygte efter Jasser. Foto: Østjyllands Politi

20-årig mand flygtede efter han blev varetægtsfængslet for at råbe "corona" og hoste politifolk i hovedet

Derfor beder Østjyllands Politi nu offentligheden om hjælp til at finde 20-årige Jasser Yasser Ibrahim fra Tilst, der søndag formiddag flygtede fra politiet, kort efter Retten i Aarhus havde afsagt kendelse om, at han skulle varetægtsfængsles i fire uger for vold mod polititjenestemand.

Anholdt ved rutinekontrol

Natten til søndag kl. 03.32 foretog en patrulje i Aarhus en rutinekontrol af en bil, som 20-årige Jasser Yasser Ibrahim sad som passager i. I den forbindelse opstod der nogle uenigheder mellem politibetjentene og Jasser Yasser Ibrahim, da han, imod politiets anvisninger, steg ud af bilen, hvilket førte til, at han råbte ”corona”, hvorefter han på kort afstand først hostede mod den ene betjents hoved og derefter vendte sig rundt og hostede mod den anden betjent.

Jasser Yasser Ibrahim blev anholdt og sigtet for straffelovens § 119, stk. 1 – vold mod polititjenestemand. Han blev søndag formiddag kl. 10.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger.

”Angrebet mod de to politifolk er udtryk for en fuldstændig tankeløs og hensynsløs adfærd. Betjentene varetager en samfundskritisk opgave på et tidspunkt, hvor vi befinder os i en meget alvorlig situation, og det er helt uacceptabelt, at de skal mødes med sådan et angreb, mens de arbejder for at sikre, at andre kan blive derhjemme. Som samfund har vi en forpligtelse til at yde dem en særlig beskyttelse i denne tid. Derfor er jeg meget tilfreds med, at retten var enig med anklagemyndigheden i, at der var grundlag for en varetægtsfængsling,” siger anklager Jacob Gents.

Jasser Yasser Ibrahim kærede byrettens kendelse til Vestre Landsret.

Flygtede fra politiet

Efter grundlovsforhøret skulle Jasser Yasser Ibrahim køres retur til politigården i Aarhus. I den forbindelse lykkedes det ham at stikke af fra politiet i forbindelse med ankomsten til hovedpolitistationens indgang ved Sønder Allé kort før kl. 12.

Østjyllands Politi har haft en massiv eftersøgning i gang for at finde Jasser Yasser Ibrahim, men foreløbigt uden held, hvorfor politiet nu beder offentligheden om hjælp.

Jasser Yasser Ibrahim beskrives som:

  • Mand
  • 20 år
  • Mellemøstlig af udseende
  • 180 cm. høj
  • Almindelig af bygning
  • Mørk i huden, sort hår og korte skægstubbe
  • Er iført en blå dynejakke og blå cowboybukser

Efterlyste bedes melde sig til Østjyllands Politi. Foto: Østjyllands Politi

Såfremt man ved, hvor Jasser Yasser Ibrahim opholder sig, eller hvis man ser ham, bedes man kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.