Stor hjælp til AGF: Vejen til Europa League-gruppespillet kan blive lettere

Vejen til Europa League-gruppespillet blev meget vel en anelse lettere for AGF, efter en hjælpende rumænsk hånd i går.

Da AGF på hjemmebane besejrede OB i sæsonens allersidste Superliga-kamp, resulterede det i, at AGF sikrede sig muligheden for at spille europæisk fodbold i den kommende sæson.

AGF deltager nemlig i den første kvalifikationsrunde, men de skal gennem yderligere tre, hvis det skal resultere i et Europa League-gruppespil, der både sportsligt og økonomisk vil pynte enormt i den aarhusianske klub.

Sandsynligheden for gruppespillet, er dog ikke særligt stort, men takket være en rumænsk hånd i går, blev sandsynligheden forøget en smule.

Det er Tipsbladet.dk, der i dag beskriver, at CFR Clujs sejr over Universitatea Craiova betyder, at AGF nu er endnu tættere på at blive seedet til anden runde af kvalifikationen, hvis de altså går videre fra første runde.

Det skal der til

For at AGF vil være seeded i kvalifikationsrunde to, så vil det kræve, at der sker et af følgende to scenarier.

  1. FC Basel vinder dette års Europa League, da de dermed vil blive sendt videre til Champions League i den kommende sæson.

  2. Et af de useedede hold skal besejre et af de seedede hold.

Det er helt sikkert i scenarie nummer to, at der er størst sandsynlighed for endnu en hjælpende hånd til AGF.

Nu er det dog i første omgang op til AGF selv. Der er lodtrækning til første kvalifikationsrunde den 10. august, og derefter afvikles den første kvalifikationskamp i slutningen af august.

Vinder AGF denne, så skal de spille endnu en kvalifikationsrunde, hvor de kan ende med at møde Tottenham, hvis ikke AGF bliver seeded.