AGF forventer overskud for første gang i mere end 10 år

Foto: AGF / Ole Nielsen

Det er yderst sjældent, at fodboldklubben AGF kan præsentere et positivt regnskab. Det er dog hvad klubben forventer i regnskabet for 2018/2019.

Sportsligt har det været en lang deroute for fodboldklubben AGF, hvor der i løbet af de seneste 20 år. kun har været få højdepunkter. Økonomisk har AGF heller ikke været en særlig god forretning, men det er der måske ved at blive lavet om på. Med salgene af målmand, Aleksandar Jovanovic til La Liga klubben, SD Huesca og salget af Kasper Junker til AC Horsens, forventer AGF et overskud i regnskabsåret 2018/2019.

Den udmelding kommer kun ganske få uger efter, at AGF udsendte et resultat fra deres regnskabsår 2017/2018, som endte med et minus på 10 millioner kroner.

Resultaterne er noget der vækker glæde i det aahusianske, hvor især investorer kan glæde sig over, at klubben for første gang i mere end ti år kan præsentere et positivt regnskab, hvis det vel og mærke holder. Senest AGF havde sorte tal på bundlinjen var i 07/08, og det var blot et beskedent beløb.

Spillersalg kan indbringe op mod 20 millioner kroner.

Fredag midnat lukkede det såkaldte transfervindue, hvor klubberne kan opruste trupperne til sæsonen. I AGF havde man langt hen af vejen et utroligt ensrettet transfervindue, hvor den ene spiller forlod klubben efter den anden.

På de sidste dage begyndte der dog at ske ting og sager, og det skyldes især salget af førstemålmand, Aleksandar Jovanovic. Den serbiske målmand blev hentet af La Liga klubben, SD Huesca for et beløb på cirka 7.5 millioner kroner. Der forventes dog, at AGF vil få yderligere 7.5 millioner kroner, hvis en række betingelser bliver opfyldt. Det er blandt andet et ukendt antal kampe for SD Huesca og et ukendt antal landskampe for det serbiske landshold.

Målmanden var dog ikke den eneste spiller, der kunne bidrage til den hårdtprøvede klubkasse i Aarhus. Ganske få minutter før vinduet lukkede i, blev det en realitet, at Kasper Junker ville rykke få kilometer syd på. AC Horsens købte angriberen for en transfersum, der forventes at ligge på 5 millioner kroner. Således kan AGF med de to salg tjene op mod 20 millioner kroner, og resultatet forventes altså at blive et år med sorte tal på bundlinjen for AGF.