Dyr fornøjelse: 122 danskere får bøder for over en million kroner

Foto: Shutterstock

Der er ingen vej udenom at betale.

Sidste år fandt Østjyllands Politis specialpatrulje en mobiltelefon hos en narkohandler i Randers, og det ledte på sporet af en lang række købere, der samlet set har fået bøder for over en million kroner.

I begyndelsen af 2019 fik et tip specialpatruljen til at ransage en lejlighed i det centrale Randers, hvor en 24-årig mand boede. I lejligheden lå 13 kilo amfetamin og omkring 300 gram kokain i salgsposer. Desuden lå der to skarpladte pistoler. Via undersøgelser af mandens telefon og computere fandt politiet frem til, at den 24-årige havde solgt kokain til en række forskellige personer primært i Randers. 

Nogle måneder efter anholdelsen blev den 24-årige mand idømt 13 års fængsel for besiddelsen af skydevåbnene og narkosalget. Hans 25-årige kæreste blev ved samme retssag idømt fængsel i et år og ti måneder for at have været med til at sælge en del af narkoen. 

Kokain meget udbredt

Siden har Østjyllands Politi via korrespondancer på salgstelefonen opsporet i alt 122 købere, der har fået bøder på flere tusinde kroner.

Det giver minimum en bøde på 3.000 kroner at købe kokain, og beløbet stiger afhængigt af kvantum og antal gange, man har købt. Samlet set er der delt bøder ud for over 1.000.000 kroner i sagen. 

”Det er borgere fra alle samfundslag og i forskellige aldersgrupper, der har fået bøder for at købe kokain. Desværre viser denne sag, hvor udbredt kokain er blevet. Jeg håber, at sager som denne kan sende et signal om, at vi både går efter bagmænd og købere, og at det kan få en alvorlig konsekvens at købe ulovlige stoffer, ” siger vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard. 

Ud af de mange sigtede har 12 personer har fået betingede fængselsstraffe for at have købt kokain af den 24-årige.