Jeanette kunne ikke overholde budget – Luksusfælden måtte opgive at hjælpe

Foto: TV3 Luksusfælden

31-årige Jeanette var i går i Luksusfælden, hvor eksperterne forsøgte at få hende på ret køl. Vi har talt med Jeanette om, hvordan det går i dag.

I Luksusfælden i går ser man, hvordan Jeanette bruger løs. Hun har opbygget sig en gæld på 351.000 – alligevel bliver hun ved med at købe ting på afbetaling.

Bedre forbillede for datter

Det kunne have endt godt i går i Luksusfælden. Jeanette virker opsat på at komme ud af gælden især for at være et bedre forbillede for sin datter.

Da eksperterne kommer med en lastbil fyldt med genbrugsmøbler, virker Jeanette også positiv og kommenterer at de er fine. Hun vil sælge de gamle, og alt virker lyst. Og inden eksperterne kommer tilbage kan man høre en stolt Jeanette sige, at hun har fået solgt både sin telefon og iPad.

Eksperterne opgiver

Da eksperterne kommer tilbage er sagen dog en anden. Eksperterne kan ikke undgå at bemærke, at det stadig er den samme dyre sofa – købt på afbetaling, som de sidder i. Jeanette har altså overhovedet ikke overholdt de aftaler, som de havde lavet.

Inden eksperterne tog afsted første gang, var det også aftalt, at Jeanette skulle finde et fuldtidsjob i stedet for at studere, men også på det punkt har Jeanette ikke opfyldt kravet. Jeanette kun formået at finde et deltidsjob. Ifølge eksperterne er det ikke nok, da hun ikke vil kunne betale afdragene.

Hun har ikke rykket sig nok. Hun har heller ikke overholdt mad og diverse-posten som eksperterne havde sat til 5500 kroner. Her har Jeanette i stedet brugt hele 7500 kroner.

Problemer med kæresten

I programmet fortæller Jeanette, at hun ikke har kontrol over det. Jeanette har haft et pres over skuldrene og har ikke haft det godt. Hun ender med at grædende forlade stuen, hvor hun på trappen fortæller, at hun har haft det meget svært den seneste tid.

Der har været mange andre ting. Efter eksperterne havde være forbi, var der en masse ting fra Jeanettes fortid der igen var kommet op til overfladen. Derudover var der problemer i Jeanettes parforhold og hende og kæresten havde været tæt på at gå fra hinanden. Og der har været problemer med familien, og at hun samtidig har et barn at tage sig af.

Foto: TV3 Luksusfælden

Sådan går det i dag

Vi har forsøgt, at få fat på Jeanette, der i en sms skriver:

”Det går kanon. Det har hjulpet mig, at Luksusfælden har været her. Jeg har fået mere overskud i min hverdag. Jeg får hver måned lagt budget, og låner ingen penge. Jeg er startet på SPSU-hjælperuddannelsen (sosu plus), som betyder at jeg slipper for at komme på SU, og i stedet for voksenelevløn under hele uddannelsen. Jeg kan derfor begynde at afveksle på min gæld.

Jeg ligger syg med min datter, så har ikke tid til i ringer.
go dag.

vh Jeannette Nielsen.”

Jeanette virker altså til at være på vej i den rigtige retning og endda kommet i gang med en uddannelse hun drømmer om.