I morgen flytter Dronning Margrethe

Foto: Shutterstock

Weekenden starter med en flytning for dronningens vedkommende, men det er en gammel kending, der venter på at huse Danmarks statsoverhoved.

Turen går nemlig til Aarhus.

Ifølge Kongehusets kalender, så er der ‘Residensforelæggelse til Marselisborg Slot’ på programmet i morgen, den 19. juni, og slottet, der ligger i Aarhus, er nemlig dronningens velkendte ‘sommerhus".

Til rådighed for prinsessen og prinsen i 1967

I 1967 stillede Kong Frederik 9. Marselisborg Slot til rådighed for den daværende tronfølger Prinsesse Margrethe og Prins Henrik. De valgte at modernisere slottet ved samme lejlighed, og det kunne de gøre ved hjælp af de midler, som parret havde fået som folkegave i anledning af deres bryllup samme år. Det skriver Kongehuset.dk.

I dag benytter Dronningen slottet som sommerresidens, og i morgen skal hun så i ‘sommerhus’. Selve slottet er ikke åbent for offentligheden, men slotsparken er åben for publikum, når den kongelige familie ikke har residens på slottet. 

I de perioder, hvor Dronning Margrethe opholder sig på slottet, er der til gengæld vagtskifte med Den Kongelige Livgarde kl. 12.00, så det kan aarhusianerne ser frem til.