Guide: sådan får du en tonet krop

Foto: Shutterstock.com

Først og fremmest vil vi gøre det meget klar at en tonet krop ikke kommer ad sig selv, og det kræver hårdt arbejde og dedikation. Men når først du har opnået dit mål, vil du takke dig selv for alt det hårde arbejde.

Hvad er en tonet krop

En person med en såkaldt tonet krop, er en dedikeret person som igennem en længere periode har opbygget sine muskler, og reduceret sin fedtprocent.

Når du har en lav fedtprocent vil dine muskler blive mere tydlige. Det betyder dog ikke at det er nok bare at reducere sin fedtprocent, for musklerne afgør hvor ”tonet” du ser ud.

Store muskler giver et mere tonet udtryk. 

For at forbrænde fedt skal du være i kalorieunderskud. Dette kan du gøre ved at skabe et kalorieunderskud ved at spise mindre, ved at træne mere eller ved at lave mere cardio.

 

Muskelmasse og kalorieunderskud

De to ting er normalt modstridende når vi taler om at opbygge større muskler, og derved opnå en mere tonet krop, samtidig med at man gerne vil forbrænde fedt.

Men det handler om at finde en god balance og så er protein en af nøglerne til succes.

Når du styrketræner er det vigtigt at du også indtager den rette mængde protein. Normal vil man sagtens kunne indtage den mængde protein din krop har brug for, igennem almindelige madvarer men hvis du samtidig har et ønske om at smide fedtprocent så kan det være svært at få de to ting til at forene sig.

En tommelfingerregel er at du skal indtage 1,7gr. Protein pr. kg. Kropsvægt. Det vil sige at en kvinde der vejer 60 kg skal indtage 102 gr. Protein.

Hvis du er en mand som vejer 85 kg. Skal du indtage 144,5 gr. Protein.

 

Hvis du eksempelvis gerne vil ligge i et kalorieunderskud ved at spise mindre, så kan det være svært at få den mængde protein du har behov for, men ved at indtage proteinen igennem pulverform, så har du langt større mulighed for at ligge i proteinoverskud. 

Man kan nemlig få kaloriereduceret proteinpulver som samtidig har den muskelopbyggende effekt du ønsker.

Opsummering

  1. Store muskler og lav fedtprocent giver et tonet udseende
  2. Store muskler fås ved styrketræning og rette mængde proteinindtag
  3. Lav fedtprocent kan bl.a. opnås ved at spise mindre (ligge i kalorieunderskud), Styrketræne og lave regelmæssig cardio, 
  4. Du skal som udgangspunkt indtage 1,7gr. Protein pr. kg. Korpsvægt.