Valg af forsvarsadvokat i Aarhus: Dette bør du have fokus på

Hvis du er blevet tiltalt i en straffesag, har du ret til at have en advokat ved din side. Er der ikke tale om en lille sag, vil du som regel få beskikket en forsvarer. Det vil sige, at retten på dine vegne tilknyttet en advokat, som kan fungere som din forsvarer.

Du er dog ikke tvunget til at bruge den beskikkede forsvarer. Mener du ikke, at han eller hun er den rette til at forsvare dig, må du gerne skifte vedkommende ud. Har du gjort dig tanker om at gøre dette, skal din forsvarer vælges med omhu. Derfor er der flere ting, der skal være i fokus.

Vælg ud fra tidligere sager

Når du skal vælge en advokat til at forsvare dig i retten, er der flere ting, der er værd at holde øje med. En af dem er, at han eller hun helst skal have haft lignende sager før. Dermed vil du kunne vide dig sikker på, at den pågældende advokat har den nødvendige erfaring.

I de fleste tilfælde er dette noget, som du kan læse mere om på advokatens hjemmeside. Kan du ikke finde information om det, bør du blot høre advokaten ad. Det er meget sjældent, at de ikke ønsker at give dig et svar på dette.

Skal have det rette speciale

Juraen er et meget bredt emne, der dækker over et hav af områder. Derfor er det ganske enkelt ikke muligt at være ekspert indenfor dem alle. Netop dette gør, at det er afgørende at vælge din forsvarer med omhu. Du skal nemlig være sikker på, at du finder en ekspert.

Derfor skal du tage udgangspunkt i, hvilken type sag du er tiltalt i. Ud fra dette vil du kunne vælge en forsvarer, der har valgt at specialisere sig i dette. Dermed øger du dine chancer for at træffe et godt valg.

Overvej at beholde din beskikkede forsvarer

Selvom der er mange, der vælger at skifte til en anden forsvarsadvokat, er det ikke altid en god idé at gøre. Først og fremmest kan det ikke udelukkes, at det faktisk er en dygtig forsvarer, du har fået beskikket. Derfor er det værd at undersøge først.

Ydermere er der også en anden grund til, at du bør overveje at beholde den forsvarer, du har fået beskikket. Beslutter du dig for at skifte din forsvarer, kan det nemlig ende med at udskyde sagen. Vil du bare gerne have det overstået, kan det derfor være en dårlig beslutning at skifte advokat.