Vælg bæredygtig tøj

Foto: Shutterstock

Er du i tvivl om, hvorfor du skal vælge bæredygtigt tøj eller tøj fremstillet af bambus? Det fortæller vi dig lige her, så læs med og bliv klogere på emnet. Bæredygtigt tøj gør planeten bedre, og det er tilmed meget behageligt!

Det er godt for miljøet

Tøj fra mærker som NorthOrganic er fremstillet bæredygtigt. Det betyder, at det er godt for miljøet, og det udleder mindre CO2 end tøj fra mange andre mærker. Det er en fordel at vælge tøj, som er godt for miljøet, fordi det gør, at du kan gå i det med god samvittighed. Samtidig bidrager du til, at jorden bliver mindre forurenet for de fremtidige generationer. Tøj, der er godt for miljøet, er ikke kun en investering i dig selv. Det er en investering i en planet med et bedre miljø. 

Det er fremstillet bæredygtigt 

Når tøjet er fremstillet bæredygtigt, betyder det ofte også, at det ikke er fremstillet på store og forurenende fabrikker. Der er ikke brugt f.eks. børnearbejdere, og de mennesker, som står for produktionen, får en fair løn. Det kan stadig være produceret i tredje verdens lande. Men ofte bliver det produceret under langt bedre vilkår end hos mærker, hvor tøjet ikke fremstilles på en bæredygtig måde. 

Hvis virksomhederne fremstiller bæredygtigt, betyder det også, at de ikke er ligeglade med planeten og produktet. De har været nødt til at gøre sig nogle vigtige tanker, som i sidste ende munder ud i et bedre produkt. 

Bambus er et godt valg

Bambus er et populært materiale til produktion af bæredygtigt tøj. Det kræver næsten ingen vand, og så optager det langt mere CO2 end andre planter gør. Det betyder, at bambus faktisk optager CO2, og fjerner det fra atmosfæren. Samtidig er bambus et yderst behageligt materiale, som gør, at du hverken sveder eller fryser i det. 

Bambus kan selv regulere temperaturen efter, om vejret er varmt eller koldt. Det gør, at du slipper for store svedpletter i varmen, og du slipper for flere lag tøj, når vinteren melder sin ankomst. Bambus er ikke kun godt for planeten. Det er også godt for dig, som bærer det. Det er godt for din følelse af tilpashed.