Sådan pifter du din køkkenatmosfære op

Foto: Unsplash

Køkkenet er på mange måder et af hjemmets vigtigste rum. Det er først og fremmest her, at dagens måltider bliver tilberedt. Men køkkenet er ofte også genstand for socialt samvær, og det er ofte i køkkenet, at der kan tales om både løst og fast. Det gælder dog kun, hvis atmosfæren i dit køkken lægger op til dette.

 

Hvis dit køkken derimod ikke skaber nogle hyggelige rammer for samvær, bliver det uundgåeligt brugt mindre, og de gode samtaler opstår ikke. Hvis du derfor er på udkig efter tips og tricks til at pifte din køkkenatmosfære lidt op, kan du med fordel læse videre i de følgende to afsnit af denne artikel.

 

Lysets indvirkning på atmosfæren

Et lyst køkken er ofte et hyggeligt køkken. Men dette betyder ikke, at du bare skal fyre fem hundrede LED pærer tilfældigt ind i væggene, og så er dit køkken pludselig forvandlet til et ægte samtalekøkken. Sådan fungerer virkeligheden desværre ikke. Men tilstrækkeligt med lys i varme farver er afgørende for en hyggelig køkkenatmosfære. Det kunne være i form af loftslamper, væglamper eller led indbygningsspots. Det handler i høj grad om din personlige stil og præference. En god huskeregel er dog, at lyset skal føles behageligt for øjnene.

 

Køkkenindretningen

Selvom køkkenet i og for sig har en praktisk funktion, bør du alligevel ikke gå på kompromis med din indretning. Her kan du eksempelvis køre et bestemt tema i køkkenet, sådan så atmosfæren i dit køkken opleves mere helstøbt. Du kunne eksempelvis lade dig inspirere af det italienske køkken. Her vil olivenkrukker, sydlandske vægmalerier, gamle vinkasser og måske endda en vintønde gøre meget for selve udtrykket i dit køkken. Derudover kan det være en god idé at investere i nogle siddepladser til dit køkken. På den måde kan de medlemmer af familien, der ikke står for madlavningen, stadigvæk være en del af det sociale samvær.