Overvejer du at begynde til dans?

Dans kan være en fantastisk måde at være aktiv, udtrykke sig og møde nye mennesker på.

Der findes dog mange forskellige former for dans, så det er vigtigt at finde den, der passer til dig. Du bør måske prøve et par forskellige danseformer og dansestilarter, før du beslutter dig for, hvilken form for dans du vil gå til. I denne artikel vil vi hjælpe dig på vej. 

Hvilken type dans skal du begynde til?

Selvom der er mange forskellige dansetyper at vælge imellem, er der nogle få, som er særligt velegnede til dem, der lige er begyndt.

En mulighed er ballroom dancing eller på dansk bedre kendt som selskabsdans. Selskabsdans er relativt let at lære og er en god måde at få motion på. De giver også en mulighed for at socialisere og møde nye mennesker.

En anden mulighed er hiphopdans. Hiphop er en dansestil, der er perfekt til folk, der gerne vil slå sig løs og have det sjovt. Det kan også være god konditionstræning. Uanset hvilken type dans du beslutter dig for at starte til, skal du sørge for at vælge en, som du vil nyde, da dans skal være sjovt.

Find det perfekte dansestudie

Når du har besluttet dig for, hvilken type dans du vil starte til, er det tid til at finde det perfekte studie.

Der er mange forskellige måder at finde et studie på, men en af de bedste er at spørge rundt i sit netværk. Tal med dine venner og hør, om de kender til nogle gode dansestudier i dit område. Du kan også søge på nettet for at se, hvilke dansestudier der ligger i den by, du er bosat i. Du kan f.eks. skrive dansestudie i Århus for at se, om noget ligger tæt på dig, hvis du er bosat i Århus eller omegn.

Hernæst skal du undersøge, om nogle af de dansestudier, der er tæt på dig, udbyder den dansetype, du gerne vil begynde til. Når du har fundet et par studier, skal du tage dig tid til at besøge dem og se, hvilket studie der passer bedst til dig.

Få nogle venner med dig

Dans er en social aktivitet, så det kan være rigtig sjovt at få nogle venner med sig til dans.

Det vil gøre oplevelsen sjovere og hjælpe dig med at holde motivationen. Ellers skal du være god til at tale med de mennesker, der er på samme hold som dig og lære dem at kende. Spørg dem om deres yndlingsdansemoves, hvad de kan lide ved at danse og så videre. Du vil måske endda opdage, at du har nogle ting til fælles med dem – også ting, der ikke har noget med dans at gøre.