I tvivl om bildæksvalg? Få tips her

Foto: Annoncør

Faktisk er der meget at tage i betragtning, når at du vælger dæk til bilen. Vi kan starte med at se på det, du i hvert ikke har frihed til at afvige fra, nemlig dækmønstrets tykkelse. Jo mindre mønster der er tilbage på et dæk, jo dårligere vejgreb har du. Her i Danmark skal der mindst være 1,6 mm tilbage af dækmønstret på dine bildæk. I fx Sverige finder du et krav om 3 mm dækmønster på vinterdæk.

 

Vær på den sikre side – hav altid 3 mm dækmønster tilbage

Når det så er sagt, er der ingen grund til at bruge dine dæk så længe, som du overhovedet kan, før du er nødt til at skifte dem for at overholde loven. Eller: Der er selvfølgelig den økonomiske grund, da du nok er interesseret i at få så meget ud af dine dæk som muligt. Men generelt så er det for din, dine passagerers og andre bilisters sikkerhed godt, at du altid har mindst 3 mm dækmønster tilbage.

 

Sammenlign bildæk på vejgreb og støjniveau

Nå, hvad er der ellers at tage stilling til, når du skal finde de rette dæk til bilen? Du kan sammenligne dæk på en række parametre ved at læse deres EU-mærkning. Kort fortalt bliver dæk vurderet ud fra bremselængde i vådt føre, støjniveau og brændstoføkonomi, hvilket får betydning for mærkningen, dæk får efter EU’s mærkningsordning for dæk. Det er en nem måde at finde forskellige dæks forcer.

 

Godt at få skiftet dæk hvert femte år

Hvor ofte skal du have skiftet dæk på din bil? Jo oftere, jo bedre – kunne man fristes til at sige, men du har ikke uendeligt med penge eller tid til at få nye dæk. At få skiftet dæk hvert femte år er en fin tommelfingerregel, om end du virkelig presser citronen ved at vente så længe, før du skifter dæk.