Hvilken motorolie skal du bruge i bilen?

Foto: Unsplash

Annoncørbetalt indhold

Motorolie er essentielt, når det kommer til at sikre komponenter i din bils motor lang levetid. Dette da en af motorolies opgaver er at smøre dele, så friktionen ikke bliver så hård. Spørgsmålet er dog, hvilken type motorolie du skal vælge? I udgangspunktet ville en syntetisk motorolie være fin til flere biler, da olien har lang brugstid. Men inden for motorolie har du en hel del alternativer at vælge fra.

 

Helsyntetiske olier tåler lidt af hvert

Helsyntetiske olier har en klar force ved, at de fungerer fint både under kulde og hede, det sidste da de har let ved at bevare deres struktur i høj varme, hvilket ikke kan siges for alle olier. Hvis du ønsker motorolie med lang levetid, vil det typisk være noget helsyntetisk, du skal på jagt efter. Moderne produkter inden for mineralolie kan dog også komme på tale til visse motorer, og de har egne fortrin.

 

Mineralolier er fine i nogle tilfælde

Fx kan visse tunge køretøjer gøre brug af mineralolie, evt. et nicheprodukt til smøring ved hård drift. Visse køretøjer brugt til ræs har faktisk også godt af visse produkter inden for mineralolie, bl.a. fordi de giver et stabilt olietryk. Men du skal nu være obs på, at ikke alle mineralolier trives i frost. Nu er ordet ”visse” blevet brugt nogle gange efterhånden. Hvordan finder du nu den helt rette motorolie?

 

Find motorolie, din bil kan klare

Svaret er, at du tager udgangspunkt i den maskine, du kører i. Hos nogle forhandlere på nettet kan du søge på din bils registreringsnummer for at finde ud af, hvilke produkter egner sig til modellen. Du kan hurtigt komme galt afsted ved at vælge en vilkårlig motorolie til din maskines motor, for der er intet produkt, der er bedst på alle parametre. Med en søgning i en webshop kan du lære meget.