Det er ingen skam at få hjælp

Foto : Pexels

En gængs opfattelse af amning blandt befolkningen er, at det er noget som opstår helt naturligt uden komplikationer. I virkeligheden oplever mange kvinder dog, at der godt kan være udfordringer ved amningen. Dette er helt naturligt og det har været således til alle tider, at kvinder har hjulpet hinanden med den rette ammeteknik.

Hvis du dermed har oplevet udfordringer med amningen af dit barn (eller hvis du er bekymret for at du får det), så er det helt normalt. En stor del af den danske befolkning er i tvivl om, hvorvidt de ammer korrekt. Især når man har fået sit første barn, hvor det hele er nyt, kan der opstå mange tvivlsspørgsmål. Ved at bruge en ammevejleder hos Babyspirer kan du hurtigt få afklaret dine mange tvivlsspørgsmål og få konkrete metoder til hvordan din teknik til amning kan forbedres.

Der er stor variation indenfor amning

Nogle af de fejlagtigt opfattelser som en stor del af befolkningen har om amning er, at det altid sker på samme måde hver gang. Det kan næsten lyde magisk, for i virkeligheden er der en stor variation blandt de ammende mødre. Enhver baby er forskellige i sig selv og enhver moder er ligeledes forskellig. Dermed er det også meget forskelligt, hvordan amningen forløber fra person til person.

For nogle går det helt uden udfordringer, hvor andre kan have brug for assistance til at det vil komme til at forløbe helt uden gnidninger. For mange møder er det derfor også tvivlen, der gnaver mest. Når man ikke har prøvet det før, kan det være svært at vurdere, om man gør det rigtigt. 

Mange mødre oplever udfordringer under amning

En af de udfordringer der kan opstå hos mange mødre er ømme brystvorter og sågar sår på brystvorterne. Dette kan skyldes, at barnet ikke har den rette teknik, når der skal suges mælk. Når dette forekommer, sætter det en hindring på amningen, hvilket er til gene for både moderen og barnet. 

Med en god hjælp af en ammevejleder hos Babyspirer, vil du kunne få en række teknikker til at tilvejebringe den bedst mulige amning. På mange måder er amningen nemlig en teknik, der skal læres, og ikke noget, der naturligt opstår ud af ingenting. Med en ammevejleder kan du dermed få opfyldt dine spørgsmål, der kunne opstå, samtidig med at du kan få mere klarhed om hvordan du kan bære amningen an.