Har du ret til erstatning?

Foto: Unsplash

Står du i en situation, hvor du skal til at gennemskue paragraffer for at finde ud af, om du egentlig er berettiget til erstatning? Der er forskellige måder, man kan blive berettiget til det på, hvis man er kommet til skade, men der er også forskellige procedurer, man er nødt til at følge. De er ikke nødvendigvis lette at finde rundt i, og det kan være, du får brug for en erstatningsadvokat til at hjælpe dig.

Du kan være berettiget til erstatning efter henholdsvis overfald, arbejdsulykker eller ulykker i forbindelse med sport og fritid, blandt andet. Dog er det vigtigt, at du sørger for at få en lægefaglig vurdering af dine skader, da blandt andet mengrad er noget af det, der kommer til at få betydning for, hvor stor en erstatning du er berettiget til at få. Erstatningen kan være noget af det, der gør, at du kan komme igennem et skadesforløb, så det er vigtigt, at du får det søgt.

Komplekst eller lige til?

Der er stor forskel på, hvilke sager der findes, når det kommer til skader. I overfaldssager er du godt stillet og får dine omkostninger dækket. Det har du altid krav om. Til gengæld kan det være nogle lidt andre ting, der gælder, når det for eksempel kommer til sport og fritid, for her er det din forsikring, der har ansvaret for at udbetale erstatningen til dig – men det kommer helt an på, hvordan du er dækket.

Derfor er det også en god idé at få hjælp til at gennemskue, hvor vidt din forsikring for eksempel dækker døgnet rundt, eller om det kun er i eller udenfor arbejdstiden, ligesom det også er en god idé at få styr på, om du egentlig er dækket i visse sportsgrene. Uanset hvad kan du altid hente hjælp ved erstatningsadvokater, hvis uheldet har været ude.