Forbedr din evne til at træffe beslutninger med gaming

Foto Pexels

Det er sjovt at spille spil. At game betyder at spille, ergo er gaming sjovt. Men udover at være sjovt, hvad er så præcist fordelene ved gaming som aktivitet?

Sponsoreret indlæg

Der er mange, man skal være beredt på uforudsete problemer, være hurtig på aftrækkeren eller strategisk tænkende — eller med andre ord: Gaming er en udfordrende disciplin at mestre. Samtidig med at dette er sandt, er det også let tilgængeligt og underholdende at gå til. Man skal træffe beslutninger, der er udslagsgivende for resultatet af spillet, og på den måde bliver spillet en øvelse i beslutningstagen under pres. I denne artikel udforsker vi, hvordan gaming også (udover at være sjovt) er en øvelse i at træffe korrekte beslutninger.

Strategisk beslutningstagen

Om det handler om at opbygge sin egen civilisation fra begyndelsen eller at herske over en slagmark i Sydfrankrig under 2. verdenskrig, så er det strategiske spil en måde at udfordre sin evne til at tænke langsigtet og strategisk. Her bliver det nemlig tydeligt, at små justeringer og beslutninger kan være udslagsgivende for spillet og slagets gang. Hvis man ikke overvejer konsekvenserne af sine handlinger grundigt inden de sættes i værk, vil man hurtigt se sig selv straffet. De vundne spil bliver altså vundet på baggrund af strategi og overvejelse. Og når man indleder et spil (uanset hvilket spil), så ved man på forhånd, at målet er at vinde. Så derfor vil man være tvunget ud i beslutninger, som skal træffes hurtigt og præcist, og gaming er en måde at øve sig i netop dette — en evne der kan være meget værd, også udenfor spillets univers.

Moralske og etiske valg

I nogle spil vil man som beslutningstager på vegne af et land eller endda en civilisation, være ansvarlig for skæbnen af mange civile skæbner. Lader man befolkningen sulte i tørken, eller importerer man dyre varer fra nabolandene på bekostning af krigsbudgettet? Ekspansion eller velfærd? Uanset hvilket valg man træffer, vil det have konsekvenser i den anden ende, og spillets mekaniske opbygning vil invitere til grundig overvejelse af disse valg.

Udover at være en sjov aktivitet er gaming altså en god måde at træne sig selv i at træffe de rette beslutninger. Nyd derfor spillet med den samtidige viden om, at du opbygger personlige kompetencer.