Flere danskere slår vejen forbi en kiropraktor i Aarhus

Foto: annoncør

Annoncørbetalt indhold

Der er rigtig mange århusianere, der har fået øjnene op for de muligheder, som et besøg hos en kiropraktor kan bidrage med. Flere klinikker i Aarhus har nemlig bemærket en usædvanlig høj tilgang af nye patienter henover de seneste par år.

En af årsagerne findes formentlig i coronakrisen, hvor flere har arbejdet hjemmefra over en længere periode. Dette kan give fysiske udfordringer med kroppen, særligt hvis man ikke lige har et velfungerende kontor i hjemmet. Flere har med andre ord følt et behov for at opsøge en kiropraktor, som kan hjælpe med både at lokalisere, diagnosticere og behandle deres smerter i dele af kroppen. Men hvorfor ikke bare gå til lægen? En kiropraktor kan stille diagnoser i modsætning til fysioterapeuter, og kan derfor spare besøget hos lægen. Derudover kan en kiropraktor også sende patienter direkte til scanninger, hvis dette bliver vurderet som nødvendigt, og på denne måde sparer man igen besøget hos lægen. Derudover kan kiropraktoren hjælpe med behandling af smerter og give gode råd til at undgå smerter og ømhed i hverdagen.

Der er altså gode grunde til at vælge at gå direkte til en kiropraktor, hvis man døjer med smerter i kroppen. Det gælder især også, hvis man ønsker at styrke sin mobilitet og fleksibilitet samt mange andre grunde. Her er der samlet 6 gode grunde til at slå et smut forbi sin lokale kiropraktor.

Få løsnet op i kroppen

En kiropraktor er specielt uddannet med fokus på menneskets bevægelsesapparat, hvilket også betyder, at de gennem kropslige manipulationer kan få løsnet op for stivhed og ømhed i kroppen. Dette sker generelt gennem de velkendte knækbehandlinger, som også bruges til at behandle smerter, der er opstået akut. Ofte vil sådanne behandlinger kunne mærkes med det samme.

Få større mobilitet og fleksibilitet

En dygtig kiropraktor kan derudover også hjælpe med at styrke og øge ens mobilitet og fleksibilitet i kroppen. Det gælder især efter forløb, hvor kroppen bliver løsnet op, og når man er blevet smertefri. Et besøg hos kiropraktoren er især brugbar, hvis man over en længere periode har mistet sin mobilitet og fleksibilitet.

Hjælp til genoptræning og gode råd til hverdagen

Kiropraktorer bruger selvfølgelig utrolig lang tid på deres smertelindrende opgaver, men en anden af deres helt store opgaver er at rådgive og guide patienter. Kiropraktorernes fag handler nemlig i høj grad om at smertelindre, så patienter kan fungere normalt og optimalt i hverdagen, og dette indebærer råd til at forebygge og mindske smerter på egen hånd.

Få smerter undersøgt og diagnosticeret

Hvis man døjer med smerter i kroppen, så er det altid en rigtig god ide at få disse smerter undersøgt af en fagperson. Det kunne fx være en kiropraktor, som har en 5-årig uddannelse bag sig. En kiropraktor er derfor kvalificeret til at diagnosticere smerter samt skabe behandlingsforløb.

Når der bliver stillet en diagnose, sker det på baggrund af øvelser, fysiske undersøgelser og samtaler omkring smerterne. Herefter afhænger det af den enkelte kiropraktorklinik, hvilken tilgang der benyttes til behandlingen. Vi har derfor forhørt os hos flere lokale klinikker i Aarhus. Hos Nortvig & Uhrenholt kiropraktisk klinik opbygges f.eks. et personligt og unik behandlingsprogram, som har til formål, at skabe rammerne for det optimale behandlingsforløb til hver patient.

Afhjælp hovedpinen

Det kan komme som en overraskelse, men rigtig mange hovedpiner kan faktisk være opstået som et resultat af spændinger rundt om i kroppen. Det kan være utrolig frustrerende at have hovedpine eller migræne flere gange om ugen, og her kan kiropraktorer igen være behjælpelige. De sørger nemlig for at løsne op i de led, som er så spændte, at de giver hovedpine og migræne.

Kom direkte til CT-scanning

En af de helt store fordele ved at tage til en fysioterapeut, hvis man har smerter eller andre problemer, er, at man kan blive sendt direkte til både MR- og CT-scanninger. Det betyder, at man ikke skal til at vente på en ekstra tid hos lægen, før man kan få svar på, hvorfor man har ondt.