Digital markedsføring - hvad skal din hjemmeside kunne?

Foto Pexels

I denne teknologiske tidsalder har vi snart uanede muligheder for synlighed og eksponering, og der findes i dag et væld af kanaler og formater for online markedsføring. Men vigtigst af alt er fortsat din hjemmeside, og det er altid her, du bør sætte ind først og fremmest, når du ønsker succes med din digitale markedsføring. 

Hjemmesiden er virksomhedens visuelle identitet - det er her, din målgruppe danner sig et billede af, hvem virksomheden er, samt hvad den kan, og det er her, du har mulighed for at sende de rigtige signaler med det formål at fastholde målgruppens interesse. 

Hvad kan den gode hjemmeside?

Den gode hjemmeside viser tydeligt, hvad du og din virksomhed kan. Den introducerer jeres kerneværdier og jeres ydelser eller produkter. En god hjemmeside er intuitiv og let at navigere i, og den siger det hele uden at sige for meget. En god hjemmeside er sat op så den ligger højt placeret i relevante søgninger, og den er let for din målgruppe at finde, lige så vel som at den er let at henvise til. 

Når du har en god hjemmeside, så har du et godt og solidt fundament for at få succes med din markedsføring. Hjemmesiden fungerer som endestationen, hvor alle øvrige markedsføringstiltag skal lede nye kunder til. 

Kan jeg selv lave en god hjemmeside? 

Teknisk set kan du godt lave din egen hjemmeside, men der er dog mange fordele ved at udlicitere denne opgave til en professionel medie- og it-virksomhed, der specialiserer sig i digital marketing - særligt hvis du ikke er vant til at arbejde med udvikling af hjemmesider. Der er en del teknikaliteter, der gør en væsentlig forskel for for eksempel synlighed, som vi lægfolk ikke nødvendigvis får med, når vi kaster os ud i et gør-det-selv projekt. 

Skulle du alligevel have mod på at lave din egen hjemmeside til din virksomhed, så findes der flere gode programmer, der gør opgaven mere eller mindre overskuelig. Her bør du overveje en serviceaftale Wordpress, hvis du for eksempel benytter Wordpress - så har du altid professionelle øjne på din hjemmeside, og du skal ikke tænke på den fremtidige drift. Du kan herved få en personlig hjemmeside med dit eget design og din egen tekst og med alle fordelene ved en professionel hjemmeside, da optimering, back-up og diverse vedligehold bliver varetaget af eksperter.