Der er fordele ved at skære ned på kød i hverdagen

Foto: Pexels

Der er nok mange, der har lagt mærke til, at flere og flere er begyndt at skære ned på kød i deres hverdag - måske har man endda valgt slet ikke at spise kød overhovedet.

Og som de fleste nok også ved, er der netop nogle ret konkrete grunde til at skære ned på kød, som eksempelvis drejer sig om klimaet og dyrevelfærd. Der er altså nok grunde til at spise lidt mindre kød til hverdag, og så er der derudover også en masse gode retter, som ikke involverer alt for meget kød.

Et miljøvenligt og dyrevenligt valg

En af de grunde, der kan være til, at man vælger at skære ned på kødet, eller måske endda helt fravælge det, er, at det er et miljørigtigt valg. Nogle typer kød udleder nemlig ret meget CO2, hvilket netop er et problem for den grønne udvikling. Derfor kan det at fravælge kød altså være et miljøbevidst valg, man tager. Derudover er der også det perspektiv, der involverer dyrevelfærd. Der er nemlig også mange, der ikke kan stå inde for den måde dyr bliver behandlet på i forbindelse med at blive til mad for mennesker, så det er altså endnu en grund, der kan være til, at man vælger ikke at spise meget kød.

Mange lækre vegetariske retter

Der er altså nok grunde til at fravælge kød i sin hverdag, og derudover vil man altså også opleve, at der er utroligt mange lækre vegetariske retter, som man kan prøve sig frem med. Der behøver ikke nødvendigvis at være kød i en ret, for at det skal være rigtig lækkert og tilfredsstillende, og det vil man også opleve, hvis man blot begynder at lave mere mad uden kød. Så vil man også komme til et punkt, hvor det føles helt naturligt at undvære kød i sin kost.

Fisk er ok en gang imellem 

Hvis man synes, at man har lidt svært ved at undvære fisk helt i sin hverdag, så er der mange, der giver sig selv lov til at spise fisk, og i nogle tilfælde kylling, en gang imellem. Fisk skader nemlig ikke miljøet ligesom mange andre former for kød, og derfor kan man også godt spise mere af det med god samvittighed - og så er det jo også ret sundt. Og hvis man gerne vil have god, dansk fisk i lækker kvalitet, så kan man eksempelvis tage et kig på https://fiskebil.nu/, så man kan få sine friske fisk fra en fiskebil.