Anvendelse af botox i medicinske sammenhænge

Foto: Annoncør

Annoncørbetalt indhold

Botox er kendt for at blive brugt mod rynker, men botox kan ikke alene benyttes til det. Det er faktisk lidt af et vidundermiddel, som kan afhjælpe flere ting i medicinske såvel som kosmetiske sammenhænge. I denne artikel sættes der fokus på de medicinske resultater, som man kan opnå med botox.

Botox i Danmark

Man kan blive behandlet med botox i Århus, København og alle andre byer i Danmark, hvis det er i en medicinsk sammenhæng. I en kosmetisk sammenhæng har man omkring 174 kosmetiske klinikker at vælge mellem herhjemme.

Effekten af botox

Botox er et behandlingsmiddel, der afslapper musklerne ved at blokere forbindelsen mellem nerven og musklen. Musklen tror derfor, at den får færre signaler eller intet signal overhovedet, alt afhængig af mængden af botox anvendt, og derfor slapper musklen af. Det er et giftstof, som fremstilles af bakterien clostridium botulinum. Man bruger kun små mængder af præparatet til kosmetiske og medicinsk brug. Effekten af botox aftager typisk mellem tre til seks måneder efter behandlingen, men det kan være meget forskelligt fra person til person.

 

Sådan kan botox benyttes til medicinsk brug

Botox er i medicinsk sammenhæng mest kendt for at blive brugt mod muskelspasmer, men botox kan også blive brugt til at afhjælpe store mængder af svedproduktion, migræne og inkontinens.

●Botox mod migræne

Botox kan lindre kronisk migræne og hovedpine. Det skyldes, at man i de senere år har fundet ud af, at botox også påvirker det sensoriske system - vores følenerver - og selve smertesignalet i følenerverne. Botox kan altså hindre, at signalet om smerte når til hjernen såvel som behandle smertesignalet anderledes i hjernen, så smerten føles mindre smertefuld.

Denne behandling foregår på specialistniveau og bliver udført af en speciallæge inden for neurologi, da det er vigtigt, at injektionerne gives de rigtige steder i hjernen, så følenerverne blokeres korrekt. Behandlingen tager omkring 30 minutter og gives i 31 specifikke punkter i panden, tindingen, baghovedet og kraniekanten.

 

●Botox kan hæmme svedproduktion

Lider man af stærk svedafsondring i hænder eller armhuler, kan botox reducere eller helt afhjælpe svedproduktionen. Det gøres ved først at desinficere armhulerne eller hænderne, derefter injiceres små mængder af botox ind i huden ved hjælp af en tynd nål. Behandlingen tager typisk 15 minutter.  Effekten opstår typisk mellem 1 til 14 dage efter behandlingen og varer cirka syv måneder.

 

●Botox kan bruges mod inkontinens

Alle med en overaktiv blære - også kaldet urge-inkontinens - kan have stor glæde og en øget livskvalitet ved at benytte sig af botox til at få kontrollen tilbage over deres blære. Inkontinens er ikke kun et problem for kvinder efter en graviditet, men også et problem for mange mænd og børn. Selve botox-indsprøjtningen sker ved hjælp af et kikkertindgreb og virkningen holder mellem tre måneder til et år, inden blæren bliver “sig selv igen”.