Det er de færreste begreber indenfor investeringsverden, der i daglige tale giver ret meget mening for andre end dem, der har forstand på investeringskulturen. ETF er et sådant begreb.
Sponsoreret indhold
ETF er med stor sandsynlighed et ukendt begreb for mange danskere, men ETF er faktisk en relevant og fornuftig investeringsmulighed, hvis du gerne vil øge dit årlige afkast.
Bliv klogere på ETF’ere
ETF er et begreb, som bruges indenfor investeringskulturen, forkortelsen står for “Exchange Traded Funds”. Der findes mange forskellige investeringsløsninger, men ETF’ere er på mange måder et godt og billigt alternativ til de generelle løsninger.
En ETF-investering giver dig mulighed for at spare penge, samtidig med at du øger dit årlige afkast. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det faktisk ikke.
Herhjemme er det begrænset, hvad den generelle danske befolkning har af kendskab til ETF’ere, men det kan godt betale sig at sætte sig grundigt ind i. Exchange Traded Funds er en fælles betegnelse for fonde, der handles på børsen på samme måde som aktier. Disse fonde er oftest investeret i noget andet, og det kan være alt lige fra værdipapirer til ejendomme eller kapitalfonde. Det gode ved ETF’er, at de er billigere i omkostninger end andre former for investering, og det er derfor, at man i daglig tale siger, at man kan spare penge og øge sit årlige afkast.
Færre risici ved ETF
Investering er altid forbundet med risiko, men nogle investeringsmuligheder er mindre risikable end andre. En ETF investering er en investeringsmulighed som anses for at være mindre risikabel. Da ETF er mange aktier eller obligationer samlet i én fond, så er der mindre risiko for at tabe mange penge, fordi at der er stor spredning. Normalt kan man risikere at tabe mange penge, hvis det selskab, man har investeret i, oplever stor nedgang. Det kan som investor godt tage pusten fra en, og derfor kan det være en god idé også at investere i mindre risikable muligheder såsom ETF.
De fleste, der interesserer sig for investering, synes det er spændende at følge med i markedet. Nogle investeringer er mere usikre end andre, og det bidrager naturligvis også med en hel del spænding, at markedet ændrer sig. Dog ville det være ærgerligt at se hele sin opsparing miste værdi, fordi man har satset det hele et sted. Det smarte ved ETF er derfor, at man opnår stor spredning, og derfor er man sikret mod at stort dyk i ens formue.
Kom godt i gang med en ETF-investering
Hvis man er vant til at begå sig på investeringsmarkedet, så er det formentligt ingen sag at lave en ETF-investering. For os andre, der er knap så kendte på marked, kan det være nyttigt med lidt hjælp i form af en guide til ETF.
Ligesom med enhver anden form for investering, skal man først og fremmest vælge en handelsplatform. Her kan det være en fordel at vælge en platform, hvor man ikke skal indbetale et gebyr, når man vil oprette en ETF.
Dernæst skal man finde en god ETF, som man gerne vil investere i. Det kan godt være lidt uoverskueligt at finde frem til en god ETF, hvis man ikke har noget kendskab til det i forvejen, men i den ovenstående guide finder du også gode råd til, hvordan du kan se om en ETF er god eller ej, og så er du godt på vej til at blive ETF-investor. Nu mangler du blot at gennemføre handlen.