Restauranter i Aarhus på historisk højt niveau

Den østjyske by, Aarhus, har altid været kendt for sine hyggelige gader, kulturelle diversitet og unikke kombination som både storby og landsby. Og som smilets by har det været et samlingspunkt for studerende, fest og familieudflugter.

Sponsoreret indhold

Men i de seneste par år har byen også fået ry for at være noget helt andet. Rundt i købsstaden har restaurationsbranchen nemlig fået frit lejde til at udvikle sig og forsøge sig med nye koncepter, hvilket den århusianske befolkning har taget imod med kyshånd.

I artiklen her kigger vi ind i nogle af de restaurationer, som for alvor har slået igennem i den østjyske by – læs med videre og få overblik over de gastronomiske perler, der i dag er med til at definere Aarhus.

Nye Michelin-restauranter i hele byen

Et af de vendepunkter, der for alvor var med til at gøre omverdenen opmærksom på de lokale restauranter i Aarhus, er den årlige Michelin-uddeling. For selvom Aarhus sjældent har været repræsenteret særlig tungt i den anerkendte Michelin Nordic Guide, var dette ikke tilfældet ved sidste offentliggørelse. Her blev hele tre restauranter nemlig tildelt en stjerne – og én (Frederikshøj) fik faktisk hele 2 stjerner.

For de resterende af byens restauranter betyder dette naturligvis ikke så vildt meget, men for byens omdømme som spisested er det med til at højne niveauet og gøre Aarhus til en by, der alene for den gastronomiske oplevelse er et besøg værd.

Foruden uddeling af eksklusive Michelin-stjerner er også flere af de mindre cafeer og restauranter blevet nævnt i forbindelse med, at det her er værd at aflægge et besøg. Og denne anbefaling er for alvor også med til, at man kan teste eksklusive og nytænkende koncepter af, uden at det skal blive for pebret for en almindelig dansker. Se denne restaurant i Aarhus, der også lokalt har fået en plads hos de lokale og er blevet en særdeles populær restaurant i hjertet af den gamle handelsby.

Gourmet til budgetvenlige prisen

En af de ting, der adskiller netop Aarhus i relation til den luksuriøse madkultur, er, at man her har mulighed for at få en gourmet-oplevelse til budgetvenlige priser – hvilket i København kan være vanskeligt.

For selvom de lokale Michelin-restauranter har priser lidt udover det sædvanelige, er det ikke tilfældet for resten af de restaurations-koncepter, der ligger rundt i byen, hvis forretning også afhænger af en jævn tilslutning af de mange studerende, der er i byen.

Er du ikke selv bekendt med de mange muligheder, Aarhus byder på, kan du med fordel undersøge udvalget på en af de mange anmeldelses-sites, der findes online. For selvom det selvfølgelig er svært at afgøre, hvor god en restaurant er på baggrund af en andens anmeldelse, er det alligevel en god indikator for, hvor man med fordel kan aflægge et besøg. Mulighederne er i hvert fald mange, og for den budgetvenlige forbruger har man i den grad mulighed for at teste en restaurationsbranche af, man måske ikke på samme måde kan komme i nærheden af i København eller andre europæiske storbyer.