Uffe Elbæk siger farvel: Takker af som politisk leder for Alternativet

Uffe Elbæk har stået i spisen for Alternativet i seks år. Foto: FT.dk

Alternativet skal have sig en ny politisk leder. Det står klart mandag.

Uffe Elbæk fortæller mandag, at han stopper som politisk leder for Alternativt. Den forhenværende kulurminister har stået i spidsen for Alternativet siden partiet blev stiftet i 2013.

Alternativet oplyser i et nyhedsbrev, at Uffe Elbæk fortsætter som politisk leder frem til 1. februar. Herefter vil han fortsætte som menigt folketingsmedlem og medlem af partiet. Hvem, der er udset til at overtage posten som politisk leder, melder historien endnu intet om. 

"Vores historie er kun lige begyndt og vores potentiale er så stort. Også større end det, jeg selv har indfriet som politisk leder. Så: Der er altid et alternativ – også til mig som politisk leder," skriver Uffe Elbæk selv i nyhedsbrevet, der er blevet sendt ud til partiets medlemmer. 

En seks år lang rutstjebanetur

Partiets historie har indtil videre både budt på op og nedture. Den mest markante optur var formentligt partiets valgresultatet ved folketingsvalget i 2015, hvor partiet scorede ni mandater og sammenlagt 4,8 procent af stemmerne. Af mindre flatterende øjeblikke har været en række lidt flatterende pressehistorier om overforbrug, flyrejser og en meget festlig partikultur, som af flere omgang har været anledning til, at partiledelsen har måtte gå i medierne og forklare sig.