Stikker af under corona: Danskerne kan ikke få nok

Foto: Shutterstock

Siden pandemien for alvor satte ind, er det kun gået en vej med salget, fortælles det nu.

Kagesalget er strøget i vejret under corona melder den landsdækkende kæde KonditorBager. Mere hjemmetid har vækket lysten til både snitter, cremelinser og skærekage.

Corona har mangedoblet den tid, som danskerne bruger indenfor hjemmets fire vægge, og det har skabt travlhed hos landets bagere.

"Kagesalget går stærkt for tiden. Folk har mere hjemmetid end før corona og har vænnet sig til at hygge sig med en kage eller noget andet lækkert bagværk. Der var lidt usikkerhed at spore i foråret, da corona var nyt, men nu er folk trygge ved at komme i butikkerne, og det kan i høj grad mærkes på salget, siger Morten Lapholm, der er direktør i den landsdækkende konditor- og bagerkæde KonditorBager, i en pressemeddelelse.

De samme toner lyder fra brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark.

"Når vi taler med vores medlemmer over en bred kam, så er der sket en stor stigning i danskernes køb af kager. Både de kager, der kan nydes, mens man går en kaffetur i sikker corona-afstand med en ven eller veninde og de kager, der kan tages med hjem og deles i familien. I en træls tid som nu, så tyr danskerne til kage, og det kan vi mærke," siger John Jønsson, formand for Bager- og Konditormestre i Danmark.

”Det bliver bare ved”

Hos Konditorbager i Højbjerg ved Aarhus har bagermester Ronnie Nielsen travlt med kagebagningen. Under corona er salget af skærekager som for eksempel nøddekager og drømmekager steget med næsten 50 procent, så butikken i dag sælger omkring 370 styk om ugen. Og for de mindre kager som hindbærsnitter og cremelinser er væksten endnu højere, anslår Ronnie Nielsen.

"Det er vildt for tiden. Først fortsatte det ind i december, hvor mange normalt bager selv, og nu går salget videre i samme høje tempo i januar. Jeg troede, det ville være stilnet af for længst, men det bliver bare ved," siger han.

Under den første coronabølge i foråret havde Ronnie Nielsen også ekstra travlt.

"Mange forældre gik hjemme sammen med børnene, der var hjemsendte fra skole. Så vi fandt på at lave familiebagekits til dem. Det blev et stort hit. Vi lavede både poser med indhold til trøfler, hindbærsnitter, scones og chokoladekage, og vi solgte rub og stub," fortæller den østjyske bagermester fra KonditorBager i Højbjerg.

Ifølge Danmarks Statistik har danskernes køb af kager og andet bagværk været for nedadgående over en 10-årige periode. Men i 2017 vendte det, og de nyeste tal fra 2018 viser det højeste niveau siden 2008, oplyses det i pressemeddelelsen.