Sørgmodig statsminister sætter ord på trist nyhed

Foto: Shutterstock

Statsministeren tager nu bladet fra munden.

"Det var med stor sorg, jeg modtog beskeden om Lone Dybkjærs død."

Således starter et følelseladet opslag, som statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag har offentliggjort på sin Facebook-profil. Opslaget kommer i forlængelse af tirsdagens trist nyhed, om at tidligere Miljøminister, folketingsmedlem og førstedame af Danmark, Lone Dybkjær, er gået bort i en alder af 80 år. 

Lone Dybjær var medlem af Radikale, men derfor var hun stadigvæk en stor inspiration for socialdemokraten Mette Frederiksen, fortæller statsministeren selv. 

"Lone har været en markant politiker og stor inspirator for mange. Hun har haft stor betydning for den grønne dagsorden og ligestilling mellem mænd og kvinder i Danmark."

Sygdom aflyste bryllups-deltagelse

Selvom Lone Dybkjær var medlem af Radikale, så havde hun en helt særlig forbindelse til Socialdemokraterne, da hun var gift med den socialdemokratiske statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S). Det berører Mette Frederiksen også. 

"For mig er Lone noget særligt udover det politiske. Hun var en skattet hustru til min gode ven Poul. Og vi savnede dem begge til vores bryllup for en uge siden."

Slutteligt sender Mette Frederiksen sine tanker til Lone Dybkjærs familie.  

"En stærk kvinde er gået bort. Det er er et stort tab for Det Radikale Venstre. Og et endnu større tab for Poul og familien. Jeg kondolerer."