Smitten stiger: Nyt pressemøde i dag

Foto: Shutterstock

Tirsdag er der nyt pressemøde, hvor omdrejningspunktet er corona-smittens spredning i Danmark.

I disse dage er den daglige coronasituation uforudsigelig. Efter flere måneder med et jævnt og lavt antal af nye smittede, så er tallene de seneste par uger steget markant.

Det betød, at statsminister Mette Frederiksen (S) fredag fortalte, at situationen i Danmark nu var af sådan en karakter, at det igen var tid til at indføre landsdækkende restriktioner, der kan bidrage til at holde smitten nede. 

De landsdækkende restriktioner trådte i kraft lørdag, De betyder bl.a., at nattelivet landet over lukker tidligere ned indtil - i første omgang - 4. oktober. Det vil sige, at barer, caféer og restauranter vinker farvel til aftenens sidste gæster klokken 22.

Samtidig skal gæsterne være iført mundbind, når de bevæger sig rundt i restauranterne, ligesom at færre fodboldfans får lov til at komme på stadion, når holdene i Superligaen tørner sammen. 

Nyt pressemøde tirsdag

Et af de steder, hvor smitten vokser, er Aarhus. Byen blev tidligere på sensommeren ramt af et lokalt udbrud, der blev manet til jorden ved hjælp af lokale restriktioner. Nu stiger smitten altså igen.

Derfor har Aarhus Kommune, Region Midtjylland samt Østjyllands Politi indkaldt til pressemøde, hvor myndighedspersoner vil italesætte den øjeblikkelige COVID-19 situation i Aarhus.

Regionsrådsformand Anders Kühnau deltager på pressemødet sammen med borgmester Jacob Bundsgaard og politidirektør ved Østjyllands Politi, Kirsten Dyrman.

Ifølge indbydelsen vil der muligvis deltage andre myndighedspersoner, men det står ikke klart. Det er heller ikke klart præcis, hvad man vil tale om. Udover at det vil handle om corona. 

Der går dog formentlig ikke lang tid, inden vi bliver klogere. Pressemødet er sat til at begynde tirsdag morgen klokken 10. Det vil foregå i Rådhushallen på rådhuset i netop Aarhus.