Priser presset i bund: Her kan du få mundbind til 2 kr. stykket i Aarhus

Nu sælger en række butikker i Aarhus de efterspurgte mundbind til kun 2 kroner pr. stk. Foto: Shutterstock.com

I øjeblikket er der stor efterspørgsel på mundbind og mange butikker må melde udsolgt. Priserne på de stærkt efterspurgte mundbind varierer meget - men nu kan du købe dem til 2 kroner pr. stk.

I sidste uge blev det meldt ud, at det nu ville blive obligatorisk at bruge mundbind, hvis man skal rejse med offentlig transport i den jyske hovedstad Aarhus. Derudover anbefaler sundhedsstyrelsen at man bruger mundbind i offentlig transport landet over - især i situationer hvor det ikke er muligt at holde den anbefalede afstand. 

Siden denne udmelding om at alle rejsende i offentlig transport i Aarhus skal bære mundbind, er de blevet revet væk i samtlige butikker - og nogle til relativt høje priser. Nu er der godt nyt til især Aarhusianerne, da de nu kan få fingrene i mundbind til kun 2 kroner stykket. 

Søndag delte Aarhus Kommune nemlig i en pressemeddelelse  at man i tre af byens Matas butikker allerede søndag, kunne købe mundbind i pakninger med 50 stk. for 99 kroner - altså 2 kroner pr. stk. - og at de mandag kan købes i endnu flere butikker.

Læs også

Mette Frederiksen afviser ny plan

Lørdag aften blev det meddelt at et vellykket samarbejde mellem Den Nationale Operative Stab, Region Hovedstaden og Aarhus Kommune, samt Matas butikkerne og de lokale apoteker i Aarhus, har betydet at Aarhus nu kan aftage hele fem millioner mundbind fra de nationale lagre. 

 Derfor kommer der fra i dag mandag, den såkaldte type 1 mundbind til salg i følgende butikker:

  • Alle Matas butikker i Aarhus Kommune

  • Alle Apoteker i Aarhus Kommune

 ”Vi gør nu en samlet indsats for at komme manglen på mundbind til livs. I løbet af eftermiddagen kommer den første sending af de nye forsyninger på i alt fem millioner mund til salg (søndag Red.), så der igen er mulighed for at alle kan føle sig tryg i trængslen og i den kollektive trafik i Aarhus." Siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard. 

Læs også

Ny stor stigning i antallet af smittede