Priser presset i bund: Her kan du få mundbind til 2 kr. stykket i Aarhus

Nu sælger en række butikker i Aarhus de efterspurgte mundbind til kun 2 kroner pr. stk. Foto: Shutterstock.com

I øjeblikket er der stor efterspørgsel på mundbind og mange butikker må melde udsolgt. Priserne på de stærkt efterspurgte mundbind varierer meget - men nu kan du købe dem til 2 kroner pr. stk.

I sidste uge blev det meldt ud, at det nu ville blive obligatorisk at bruge mundbind, hvis man skal rejse med offentlig transport i den jyske hovedstad Aarhus. Derudover anbefaler sundhedsstyrelsen at man bruger mundbind i offentlig transport landet over - især i situationer hvor det ikke er muligt at holde den anbefalede afstand. 

Siden denne udmelding om at alle rejsende i offentlig transport i Aarhus skal bære mundbind, er de blevet revet væk i samtlige butikker - og nogle til relativt høje priser. Nu er der godt nyt til især Aarhusianerne, da de nu kan få fingrene i mundbind til kun 2 kroner stykket. 

Søndag delte Aarhus Kommune nemlig i en pressemeddelelse  at man i tre af byens Matas butikker allerede søndag, kunne købe mundbind i pakninger med 50 stk. for 99 kroner - altså 2 kroner pr. stk. - og at de mandag kan købes i endnu flere butikker.

Lørdag aften blev det meddelt at et vellykket samarbejde mellem Den Nationale Operative Stab, Region Hovedstaden og Aarhus Kommune, samt Matas butikkerne og de lokale apoteker i Aarhus, har betydet at Aarhus nu kan aftage hele fem millioner mundbind fra de nationale lagre. 

 Derfor kommer der fra i dag mandag, den såkaldte type 1 mundbind til salg i følgende butikker:

  • Alle Matas butikker i Aarhus Kommune

  • Alle Apoteker i Aarhus Kommune

 ”Vi gør nu en samlet indsats for at komme manglen på mundbind til livs. I løbet af eftermiddagen kommer den første sending af de nye forsyninger på i alt fem millioner mund til salg (søndag Red.), så der igen er mulighed for at alle kan føle sig tryg i trængslen og i den kollektive trafik i Aarhus." Siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard.