Ny chef skal føre generationer sammen på Aarhus Ø

Allan Tambo Christiansen

Generationernes Hus åbner i sensommeren i Aarhus og bringer alle generationer sammen – lige fra børn, unge, voksne og ældre. Den nye chef vil implementere og udvikle fællesskabet i huset og sammen med naboerne på Aarhus Ø.

I Generationernes Hus samler Aarhus Kommune velfærdsopgaver på en ny måde. Fra sensommeren 2020 åbner det helt nye hus på Aarhus Ø. Huset vil rumme en daginstitution, boliger til voksne mennesker med handicap, familieboliger, ungdomsboliger, ældreboliger og plejeboliger.

Fra 1. februar er Allan Tambo Christiansen ansat som chef for Generationernes Hus, og han får ansvaret for at skabe det omfavnende fællesskab under samme tag.

"Vi har ansat en chef med stor erfaring med at skabe netværk og samarbejde på tværs. Det bliver nogle af de vigtigste egenskaber, når Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening skaber en helt ny form for velfærdsydelse," siger Majbritt Veise Blohm, områdechef i Sundhed og Omsorg.

Der står tre magistratsafdelinger og Brabrand Boligforening bag Generationernes Hus. Udover at skabe en stor grad af fællesskab i huset, vil den nye chef også skulle arbejde med synergien mellem forskellige arbejdsgrupper og arbejdsfelter.

Fra VisitAarhus til Generationernes Hus

Allan Tambo Christiansen kommer fra en stilling som chef for erhvervsturisme og kongresser i VisitAarhus. Her har en af de vigtigste opgaver været at udvikle samarbejdet mellem Aarhus Universitet, VisitAarhus og de private turismevirksomheder – og ikke mindst tiltrækningen af verdenskongressen i rehabilitering, som kommer til Aarhus i december i år.

"Generationernes Hus er en helt ny måde at tænke velfærd på. Jeg kommer med et åbent blik for, hvordan vi skal implementere nogle af de erfaringer og ideer, der allerede findes for at skabe fællesskab. Samtidig kan der være helt nye måder, vi skal arbejde i huset på, som vi ikke har set endnu," siger Allan Tambo Christiansen.

"Husets konstruktion giver mulighed for, og pligt til, at tænke samspil og fællesskab, også sammen med naboerne på Aarhus Ø. Jeg forventer, jeg med mit netværk og erfaring kan være en god ambassadør også udadtil til de mange gode tiltag, der ellers sker i den nye bydel," siger Allan Tambo Christiansen.

Med sig har den nye chef en solid uddannelse inden for ledelse og innovation med 15 års ledererfaring, blandt andet fra Aarhus Universitetshospital, og med et stort netværk blandt offentlige og private aktører i Aarhus.

Allan Tambo Christiansen er 50 år og bor i Aarhus V med hustru og to børn. Fritiden går med frivilligt arbejde, motion og windsurfing. Han sidder i bestyrelsen for Sailing Aarhus og kender livet på Aarhus Ø godt fra sit engagement i Aarhus Internationale Sejlsportscenter.