Ny århusiansk filmuddannelse leder efter fire store talenter

Det er BrainWave, der står bag det nye talentudviklingsprogram. Foto: BrainWave DC

Har du lyst til at arbejde med film og video, så læs med her. Aarhusianske BrainWave forsøger sig med en helt ny uddannelse/mentorordning, der lægger vægt på praktisk arbejde og giver erfaring i filmmiljøet fra dag ét.

Programmet hedder Brainiacs og skal bestå af fire udvalgte filmtalenter. Film- og videoproducenten BrainWave er på udkig efter personer, der brænder for filmskabelse og som drømmer om at arbejde med filmproduktion.

Programmet tager tre måneder og er efter BrainWaves eget udsagn et intensivt læringsforløb, der kan skubbe gang i en karriere indenfor film og reklamebranchen.

"Vi vil have de fire bedste talenter lige nu. Vi vil lave et talentudviklingsprogram, som er baseret på, at man skal knokle og tilegne sig kompetencer indenfor vores branche," fortæller Mikkel Nicco Madsen, der er initiativtager til programmet og daglig leder af BrainWave.

"De fire talenter, vi udvælger, skal være klar til at lægge alt, hvad der kræves ind i forløbet. Til gengæld kan de stå på egne ben efter de er færdige."

Undervisningen er planlagt til at foregå som en vekselvirkning mellem undervisning med den nyeste forskning, hands-on workshops og praktiske opgaver. Undervisningen er en dag om ugen, hvor der også vil være løbende sparring ved professionelle mentorer. Hver måned får man som deltager i talentudviklingsprogrammet tildelt en selvstændig opgave fra en ekstern kunde, som giver unik erfaring og netværk i branchen.

Opgaverne kan veksle mellem reklamefilm, musikvideoer, SOME-kommunikation eller andet relevant, der giver den fornødne erfaring.

"Vi har dog kun plads til fire talenter, og vi skal have ansøgningerne senest den 25. maj," slutter Mikkel af.

Du kan læse mere om uddannelsen og ansøgningfristen her.