Nu åbner endnu mere: Her er de nye regler

Det er fortid at sidde sådan her i biografen. Foto: Shutterstock

Når landets biografer og teatre åbner igen, så bliver det med nye gældende retningslinjer.

Kulturministeriet har torsdag opdateret deres retningslinjer for, hvordan det kommer til at foregå, når en større del af kulturlivet snart åbner igen. Biografer, teatre og museer var nogle af de første institutioner, der fik sat slåen for døren, da regeringen i løbet af få dage lukkede Danmark ned i marts. 

Nu er der imildertidig godt nyt for de danskere, som savner kulturoplevelser i hverdagen. Snart bliver det både muligt at nyde en teaterforestilling eller komme i biografen og se en af de nye film, der vises her. 

Alt bliver dog ikke som det plejer. Ifølge de nye retningslinjer ændres der på en række faktorer, som skal gøre kulutroplevelsen mere sikker - både for de besøgende, men lige så vel for de ansatte i landets biografer, teatre og museer. 

Hvert andet sæde tomt

I Kulturministeriets nye retningslinjer skrives det helt klart, at der særligt bliver en regel, som vi kommer til at lægge mærke til, når kulutrlivet åbner påny. Hvert andet sæde skal nemlig være det. Alternativt kan biofrafen eller teatrets indehaver sikre, at der en meters afstand mellem publikummerne mål fra midten af hvert sæde. 

I stort set resten af samfundet gælder forsamlingsforbuddet fortsat. Det betyder, at forsamlinger med over 10 personer ikke er tilladt. Kulturministeriet fortæller, at biografer og teatre fritages for forbuddet i forbindelse med genåbningen. De får dog et øvre loft, der bestemmer, at der højst må befinde sig 500 i de enkelte sale eller til udendørsarrangementer. 

Derudover opfordres biografer, teatre og museer til at styre de køer, som publikum ender i, når de skal købe popcorn eller afhente bestilte billetter. Det kan bl.a. ske med skiltning eller et nummersystem, som man kender det fra fx visse fastfood-restauranter.