Nattevagt på plejehjem testet positiv for corona: Kan have smittet beboerne

Nattevagten har ikke været i udlandet, men blev formentlig smittet i forbindelse med møder i Danmark. Foto: Shutterstock

En medarbejder på et plejehjem i Aarhus er testet positiv for coronavirus. Derfor er alle beboere på plejehjemmet kommet i hjemmekarantæne i egen bolig og bliver testet for coronavirus.  

En medarbejder på Plejehjemmet Hørgården i Aarhus Nord blev tirsdag eftermiddag testet positiv for coronavirus.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse. 

Vedkommende har ikke været ude at rejse og er formentlig smittet af en mødedeltager i andet regi.

"Straks vi blev vidende om det, kontaktede vi den fælles myndighedshotline og satte flere ting i værk for at sikre vores beboere og medarbejdere," siger Vibeke Dahmen, viceområdechef, Område Nord.

"Det er en fast nattevagt, som har været på arbejde flere nætter, hvor vedkommende kan have bragt smitte med sig til beboerne. Derfor er alle beboere på plejehjemmet kommet i hjemmekarantæne i egen bolig. Styrelsen for Patientsikkerhed har været til stede på plejehjemmet og har meldt tilbage, at plejehjemmets plan for foreløbige tiltag er god."

Beboerne skal screenes

Nu er næste skridt, at beboerne skal testes, så man kan få afgjort, om de er blevet smittet af nattevagten. 

"Der er etableret samarbejde med Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, og beboerne bliver testet for smitte, og plejehjemslægen lægger en individuel behandlingsplan. Der er i skrivende stund endnu ingen testresultater. Styrelsen kontakter desuden den smittede medarbejder og kortlægger smittekæde. Medarbejderne på Hørgården bliver samtidig opfordret til ikke at være i tæt fysisk kontakt med deres familie derhjemme, indtil vi ved mere," siger Vibeke Dahmen.

Kommunen oplyser, at andre medarbejdere med symptomer er blevet orienteret om at blive hjemme og kontakte egen læge.

"Alle pårørende er blevet kontaktet omgående og opfordret til ikke at aflægge besøg hos beboerne grundet mistanke om coronavirus, og det gælder også for alle andre aftaler beboerne har, såsom frisør, fodterapeut m.m. Indsatsen for at mindske risikoen for smittespredning på plejehjemmet er grundig hygiejne, afspritning og brug af værnemidler til medarbejdere," skriver Aarhus Kommune videre i pressemeddelelsen.