Mona Juul (K) viser sin lønseddel: Så meget får en Folketingspolitiker om måneden

Foto: Steen Brogaard

Folketingspolitiker Mona Juul mener, at der skal mere åbenhed ind i politik. Det illustrerer hun bl.a. ved at dele sin lønseddel på Facebook.

For ti dage siden delte konservative Mona Juul sin lønseddel med sine følgere på Facebook. Responsen har været overvældende og i dag har mere end en million set, hvad hun får i løn. Normalt er folketingspolitikere mere tilbageholdende, når det omhandler deres økonomi. 

Reaktionerne spænder fra forargelse over lønnens størrelse til forundring over, at hun ikke får mere. 

Bruttolønnen på 56.741 kroner er ekslusiv et skattefrit tillæg. Derfor er det selvfølgelig det nederste beløb, der er interessant. Nemlig hvor meget, Mona Juul får udbetalt. Folketingspolitikere kan se frem til over 30.000 kroner udbetalt. Det vil selvfølgelig variere lidt afhængig af politikerens egne fradrag. I Mona Juuls tilfælde står der hver måned 33.604 kroner på hendes konto i udbetalt løn. 

"Nogle mener, jeg får for meget i løn. Andre mener, jeg får for lidt. Der var en, der skrev til mig, at jeg skulle skamme mig over at klynke over min løn," fortæller hun til BT. "Men det er slet ikke det, det handler om. Jeg klager ikke over min løn. Det er ikke min mission. Det handler om transparens, og det er fint, at folk interesserer sig for det. Det er dem, der betaler vores løn."

Selvom oplysningerne om politikernes løn er offentlige, så er der ikke mange, der har været forbi og tjekke op på tallene på Folketingets hjemmeside.