Moesgaard fik bedst besøgte vinterferie nogensinde

Foto: Pressefoto

Særudstilling om Pompeji trækker publikum til Moesgaard Museum i stort antal. Museet har netop haft sin bedst besøgte vinterferie nogensinde.

Moesgaard Museum har haft sin bedst besøgte vinterferie nogensinde. Både i uge 7 og uge 8 er publikum strømmet til museet, som i forvejen oplever stor succes med den aktuelle særudstilling om Pompeji.

23.575 gæster løste billet til museets udstillinger i uge 7, hvor hovedparten af landets skoler holder vinterferie. Også i uge 8, hvor skolerne i Nordjylland holder vinterferie, har der været rigtig mange besøgende på museet. Her løste 9022 gæster billet til udstillingerne mod 5200 i 2019.

Det er første år museet har en af de store særudstillinger i vinterperioden. Hidtil har Moesgaard vist museets spektakulære særudstillinger fra foråret og hen over sommeren.

”Vores satsning på vinterperioden som nyt særudstillings tidspunkt må siges at være blevet taget imod med kyshånd af publikum. Vi var lidt spændte på, hvad programændringen ville betyde, men kan konstatere, at vi har haft den bedste vinterferie nogensinde,” siger publikumschef Henrik Hatt fra Moesgaard Museum.

Moesgaard åbnede ny udstillingsbygning i efteråret 2014 og har siden formået at præsentere en ny særudstilling i international klasse hvert år.

Den populære særudstilling om Pompeji, som kan ses på Moesgaard frem til 10. maj, viser både romernes søde liv i Pompeji og Herkulanum og følgerne af den voldsomme naturkatastrofe, der skete, da vulkanen Vesuv gik i udbrud i år 79 og begravede byerne i aske.

Siden åbningen er publikum strømmet til Moesgaard for at se særudstillingen, som har fået flotte anmeldelser. I alt har 122.795 løst billet til museet, siden Pompeji udstillingen åbnede 5. november sidste år.