Mod ensretningen, uden lys og med veninden bagpå: 100 cyklister sigtet på få timer

Aarhusianerne er glade for at cykle. Dog ikke altid inden for lovens rammer. Foto: Shutterstock

Politiet fik uddelt 100 sigtelser på få timer, da de kontrollerede cyklisterne i det centrale Aarhus.

Betjentenes bøde-app glødede, da Østjyllands Politi fredag eftermiddag og aften stod klar i to centrale kryds i Aarhus C for at holde ekstra øje med cyklisterne. Her havde betjentene nærmest svært ved at følge med, da de på ca. fem timer skrev over 100 sigtelser. Det fortæller Østjyllands Politi selv i døgnrapporten mandag. 

Særligt svært havde cyklisterne det åbenbart med at køre den rigtige retning på vejen. 68 cyklister skal nu punge ud med 1000 kroner for at køre mod ensretningen. Det koster 700 kroner at køre uden lys, og den forseelse blev 30 cyklister sigtet for.

En ung kvinde formåede både at køre uden lys og imod ensretningen, mens hun havde en veninde siddende på bagagebæreren. Det blev samlet til en bøde på hele 2400 kroner, som hun så selv må finde ud af, om hun deler med veninden.

I uge 4 havde Østjyllands Politi særligt fokus på cyklister, og her blev det også til adskillige sigtelser. Resultaterne i fredags og ugen før får panderynkerne frem hos politikommissær Amrik Chadha.

”Det er alarmerende, at vi på få timer kan skrive så mange bøder, og at så mange cyklister åbenbart er ligeglade med trafiksikkerheden. Det er både farligt for dig selv og andre at køre uden lys i de mørke timer og køre mod færdselsretningen. Med de nedslående resultater, vi har set ved de seneste indsatser, kan jeg garantere, at vi vil sætte flere kontroller ind mod cyklister i byerne, ” fortæller politikommissæren i døgnrapporten.

Resultaterne af fredagens cykelkontrol i krydsene Nørre Allé/Gl. Munkegade og Grønnegade/Vestergade i Aarhus:

  • Kørsel imod ensretningen 68

  • Manglende lys 30

  • Mobiltelefon 2

  • Fejl og mangler 2

  • To på én cykel 2

  • Rødt Lys 1

I alt 105 sigtelser på omkring fem timer.