Luksusfælden: Mike låner penge på helt ny måde - nu advarer politiet

Mike deltager i ugens afsnit Luksusfælden, hvor eksperterne præsenteres for en helt ny låneform. Foto: ViaPlay

Hvis man får afslap på et lån i banken, man man nu låne penge på Facebook. Politiet advarer mod denne låneform.

Tirsdag aften sendes - traditionen tro - et af afsnit af Luksusfælden. I denne uge stifter eksperterne og - formentlig - seerne bekendtskab med en ny form for lån. Ugens hovedperson, Mike, har nemlig lånt en hel del penge i grupper på Facebook. 

Her låner Mike penge af private på Facebook til en skyhøj rente. Nogle så høje, at hvis Mike låner 5.000 den ene måned, skal han betale 10.000 tilbage den følgende.Fordi Mike i en periode har boet hos sin bror og svigerinde, har han oplyst deres adresse til Facebooks lånehajer. Og ingen ved, hvad de kan finde på, hvis Mike ikke betaler. 

Luksfældens eksperter har talt med politiet, der advarer mod at optage denne form for lån, da det er et helt og aldeles ureguleret marked, hvor låneren ikke har nogen styr på, hvem de låner af eller hvordan udlåneren vil sikre sin investering. 

Spillefugl

Da Emma og Mike mødte hinanden på en charterferie, var det kærlighed ved første blik. De flyttede hurtigt sammen i Emmas lejlighed, men lykken er efter få måneder brast. For mens Emma har helt styr på indtægter og udgifter, låner Mike penge alle de steder han kan komme til det og bruger dem på at spille.

Emma har presset på for at Mike skulle melde sig til Luksusfælden og hun har endda fået ham til at gemme nogle penge, som Luksusfældens eksperter, Carsten Linnemann og Jan Swyrtz, kan bruge i deres forhandlinger med kreditorerne. 

Men kort før eksperternes ankomst, går det galt. Emma opdager, at Mike har løjet for hende. Han har brugt de penge, han havde lovet at gemme til eksperterne og brugt dem på spil. Det fortæller ViaPlay i en pressemeddelelse. 

Emma har smidt Mike ud og nægter at stå ved hans side, når eksperterne kommer. Mikes store drøm er at få styr på økonomien, så Emma vil lade ham flytte tilbage. Om det lykkes kan du se, når det nye afsnit af Luksusfælden ruller over skærmen tirsdag aften eller på ViaPlay, hvor det allerede nu kan streames.