Kommunes førtidspensionister tilbydes at køre i bus for 1 krone om dagen

Foto: Shutterstock

Med start i september kan førtidspensionisterne i en kommune i Danmark køre i bus for 1 kroner om dagen.

Nu fortæller trafikselskabet Midttrafik, at førtidspensionister fra 15. september kan købe pensionistkort til busserne i Randers Kommune.

Hidtil har det kun været alderspensionister (+65 år), som har kunnet benytte sig af det fordelagtige tilbud i Randers. Men fremover kan også førtidspensionisterne komme billigt med bussen, fortæller Midttrafik i en pressemeddelse.

Nu kommer førtidspensionisterne med

Pensionisterne i Randers Kommune har i en årrække kunnet købe et særligt billigt pensionistkort til 300 kr. om året. Fra 15. september bliver tilbuddet udvidet til også at omfatte førtidspensionister. Samtidig ændres prisen til 365 kr. om året, svarende til 1 kr. om dagen.

Det sker efter en harmonisering af Midttrafiks pensionistkort. Kun få udvalgte kommuner tilbød pensionistkort tidligere på året. Men efter lanceringen af Midttrafiks webshop i maj i år kan Midttrafik tilbyde pensionistkort på pap i alle kommuner, leveret med posten. Derfor bliver pensionistkortene fremadrettet ensrettet, så alle pensionistkort inkluderer både alders- og førtidspensionister.

Pensionistkortet giver fri rejse med Midttrafiks busser inden for Randers Kommune hele døgnet på hverdage og i weekender/helligdage, oplyser trafikselskabet.