Kina raser over tegning i dansk avis: Chefredaktør nægter at undskylde

KIna kræver tirsdag en undskyldning af Jyllands-Posten. Foto: Shutterstock

Kina kræver offentlig undskyldning for en satiretegning i Jyllands-Posten.

Tirsdag har den kinesiske ambassade i Danmark udsendt en pressemeddelelse, hvori Kina kræver en offentlig undskyldning. Årsagen er en satiretegning i Jyllands-Posten, hvor tegneren har afbilledet det kinesiske flag. Dog er stjernerne  i øverste venstre hjørne udskiftet med den Coronavirussen. Den frygtede virus spreder sig i disse dage mere for hver dag, der går. Senest er der konstateret tilfælde i Danmarks store naboland Tyskland. 

I den kortfattede pressemeddelelse gør Kina det klart, at satiretegningen i Jyllands-Posten "er en fornærmelse mod Kina og sårer det kinesiske folks følelser". Derudover kræver landet, at både Jyllands-Posten og ophavsmanden til satiretegningen kommer med en uforbeholden undskyldning til det kinesiske folk. 

Den opfattelse kan Jyllands-Postens chefredaktør dog ikke nikke genkendende til. Som svar på pressemeddelelsen har han gjort det klart, at avisen ikke mener, at de har noget at gå bodsgang for. 

"Vi kan ikke komme med en undskyldning for noget, vi ikke mener, er forkert. Vi har ingen intention om at nedgøre eller håne, og det synes vi, heller ikke, at tegningen gør. Så vidt jeg kan se, er der tale om to forskellige former for kulturforståelse her," udtaler chefredaktør Jacob Nybroe til sin egen avis Jyllands-Posten.

Du kan se den omtalte tegning lige her: