Ikoniske Hotel Royal inviterer hele Aarhus til kæmpe genåbningsfest efter millionrenovering

Foto: Bühlmann/Rais Foto

Hotel- og gastronomikoncernen Bühlmann, der står bag den omfattende renovering for et tocifret millionbeløb af Hotel Royal i hjertet af Aarhus, inviterer nu til stor genåbningsfest d. 23. maj 2024.

Siden januar har et af de mest markante vartegn i Aarhus, ikoniske Hotel Royal, været under en gennemgribende renovering for et tocifret millionbeløb, og i løbet de næste to uger vil der blive lagt sidste hånd på omdannelsen af byens hotel.

I den anledning inviterer Hotel Royal og hotelkoncernen Bühlmann, der står bag den storstilede renovering, hele Aarhus til Grand Opening af det nye Boutique Hotel Royal torsdag d. 23. maj klokken 13.00. Her vil snoren til hotellet officielt blive klippet, og efterfølgende vil aarhusianerne for første gang kunne se resultatet af den gennemgribende renovering.

- De sidste fire måneder har vi arbejdet ihærdigt for at give byens hotel præcis den kærlighed, som det fortjener. Derfor er vi også utroligt glade for, at vi nu kan lægge sidste hånd på renoveringen og få de afgørende detaljer på plads. Vi var godt klar over, at vi med Hotel Royal havde at gøre med et vartegn, der har stor betydning for mange aarhusianere, men at interessen for at følge renoveringen skulle blive så stor, er alligevel kommet bag på os. Derfor glæder vi os over, at vi nu kan byde hele Aarhus indenfor, så aarhusianerne kan se resultatet af vores omfattende renovering, siger hotelchef Line Olesen.

Hotellet, der gennem årene har huset alt fra kongelige til kendte, er renoveret for ca. 20 mio. kr. Samtlige af hotellets oprindelige 69 værelser er således forvandlet, og samtidig er fem nye værelser etableret, herunder en ny, stor brudesuite med udsigt til Aarhus Domkirke. Derudover vil
gæster møde en gennemrenoveret lobby, en forvandling af hotellets centrale atriumgård, Queens Garden, der bl.a. har fået en ny champagne- og cocktailbar, samt nyrenoverede gangarealer på hele hotellet.

Undervejs har det været et gennemgående fokus at forene hotellets historiske rammer med et moderne udtryk, hvilket bl.a. indebærer, at man har bevaret ca. 80 procent af hotellets oprindelige inventar, der nu har fået en kærlig hånd og et tidssvarende udtryk. Samtidig er hotellets oprindelige
mondæne stil fortsat bevaret.

- Vi har siden overtagelsen af Hotel Royal haft som ambition at skabe et boutiquehotel af international standard, der ikke ses andre steder uden for hovedstadsområdet. Samtidig har det været afgørende for os at udvise stor respekt for hotellets mere end 180 år lange historie og dets mondæne arkitektur. Det har derfor været en utroligt spændende proces, og jeg håber, at kommende gæster og aarhusianerne vil opleve, at vi har gjort os yderst umage for at skabe et nyt Hotel Royal, der forener det nutidige med hotellets historiske pomp og pragt, siger Danni Bühlmann, direktør i hotelkoncernen Bühlmann.

I forbindelse med åbningsfesten d. 23. maj vil Aarhus Garden spille fra Lille Torv mod Hotel Royal, og efter det officielle snorklip kl. 13.00 vil der være åbent hus med bobler og rundvisning frem til kl. 15.00.