IKEA bekræfter stor ændring: Nu sker det

Foto: Shutterstock

Butikskæden IKEA har truffet en beslutning, der betyder at kædens kunder må indstille sig på en ændring.

Nogen kommer i IKEA for boligartiklerne, andre for maden. Både de svenske egnsretter i cafeteriet og de hotdogs, der serveres for enden af kasselinjen, har for vane at få mange handlende til at åbne pungen en ekstra gang. En af de helt populære retter blandt de handlende er IKEAs kødboller. Nu kan det norske medie Dagbladet dog fortælle, at IKEA har tænkt sig at ændre på netop kødbollerne. 

Det er ikke første gang i år, at IKEA ændrer i den menu, der serveres i butikskædens cafeterier. Her drejde det sig om, at IKEA introducerede en kødboller, der ikke var helt så meget kød i. Bollen er nemlig plantebaseret. Tanken var, at denne skulle sælges som et supplement til de traditionelle svenske kødboller. 

Den historie kan du læse lige her: 

Nu viser det sig dog, at IKEA ikke fortalte hele historien i første omgang.

Overrasker kunderne

IKEA har nemlig ikke tænkt sig, at bollerne kun skal være et supplement. Det bekræfter kædens pressekontakt Gudrun Lægreid nu til Dagbladet.no. 

"Vi har introduceret noget, som vi kalder for en planteboller, der er helt vegansk. Den skal smage helt lige som den traditionelle kødbolle, og den skal erstatte kødbollen," udtaler Gudrun Lægreid fra IKEA Norge. 

Pressekontakten mener ikke, at de handlende vil komme til at smage forskel. 

"Dette er en plantebolle for kødelskerne. Meningen er, at de ikke skal kunne smage forskel. Dem, som allerede har testet bollerne, fortæller, at de fleste ikke kan smage forskel," forsikrer Lægreid. Indtil videre er det bekræftet, at de plantebaserede boller erstatter kødbollerne i Norge, hvornår eller hvorvidt det sker i kædens danske butikker vides endnu ikke.