Har fået nok af støjende fester: Dansk by indfører nu særlige regler

Foto: Shutterstock

Reglerne gælder til udgangen af september.

I Aarhus har de fået nok af støjende sommerfester, derfor indføres der nu nye regler for støj i to parker. Det oplyser kommunen tirsdag i en pressemeddelelse. 

"Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand Bünyamin Simsek (V) er i dialog med Østjyllands Politi om at begrænse støjen i Botanisk Have og Skanseparken," skriver Aarhus Kommune - og fortsætter:

"I takt med at temperaturen er steget, er det samme sket med lydniveauet fra elektriske forstærkede musikanlæg. Det har medført flere gener for beboerne ved Botanisk Have og Skanseparken. Da kommunen kun har begrænsede muligheder for at få sænket støjniveauet, har borgmester Jacob Bundsgaard og Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, været i dialog med Østjyllands Politi om, hvad kommune og politi sammen kan gøre for at begrænse støjgenerne."

”Efter længere tid med høj musik er situationen nu blevet så utålelig for naboerne, at vi i samarbejde med politiet er nødt til at gribe ind. Jeg kan sagtens forstå behovet for at mødes i vores parker og hygge sig i denne tid, men det må kunne finde sted uden at være til gene for naboerne. Derfor indfører vi nu klare - og synes jeg, helt rimelige regler - som skal overholdes. Det vil jeg opfordre alle til at respektere, så sommeren kan byde på gode oplevelser for alle i og omkring vores parker,” siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Disse regler gælder resten af sommeren

Parterne er nået frem til, at der er behov for nye regler, der betyder, at der i Botanisk Have og Skanseparken i første omgang til 30. september skal slukkes for alt elektrisk forstærket musik senest kl. 20.00 på hverdage samt søn- og helligdage og kl. 22.00 på fredage og lørdage. De sidste detaljer er endnu ikke faldet på plads, og det vides derfor endnu ikke, hvornår forbuddet træder i kraft.

”Coronapandemien har lukket nattelivet, og de unge har derfor færre steder at mødes. Det er helt naturligt og forståeligt, at de har behov for at mødes og feste, men den teknologiske udvikling betyder også, at mange anlæg spiller så højt, at det generer for mange, og vi skal alle være her. Derfor indfører vi nu efter samråd med politiet et forbud, så regler bliver mere enkle at håndhæve, og så naboerne kan få nattero,” siger Bünyamin Simsek.

Der vil løbende være dialog mellem parterne for at drøfte, om forbuddet har den rette effekt, og om der er behov for at udvide det til flere parker eller eventuelt forlænge ordningen, som i første omgang varer til udgangen af september, oplyser Aarhus Kommune.