Gratis håndsprit til passagerer i busserne i Aarhus

Du kan være heldig at få gratis håndsprit af Midttrafik i denne uge. Foto: Shutterstock.

Aarhus er blevet Danmarks epicenter for coronavirussen. Det betyder, at der indføres flere tiltag i byen. Et af de nye tiltag står Midttrafik bag, de vil uddele gratis håndsprit til byens buspassagerer.

Som følge af det stigende smittetal i Aarhus skærper Midttrafik hygiejneindsatsten i selskabets busser, der kører i Aarhus. Her vil selskabet i hele uge 33 sende stoppestedsværter ud på gaden med gratis håndsprit til passagererne på udvalgte stoppesteder i Aarhus. Tiltaget kører ugen ud, hvorefter Midttrafik vil evaluere indsatsen og tage stilling til, om indsatsen skal fortsætte i den kommende uge også. Det oplyser Midttrafik til netmediet DenOffentlige.dk.

Midttrafik vil stå fast på Harald Jensens Plads og bevæge sig mellem Park Allé og Klostertorv. Her vil passagerer kunne få gratis håndsprit.

Tidligere på dagen kunne samme medie fortælle, at flere skoler i byen udsatte skolestarten for de mindste klasser som følge af flere smittetilfælde blandt elever og ansatte.

Obligatorisk mundbind i offentlig transport

Allerede i sidste uge blev der indført obligatorisk mundbind i den offentlige transport i Aarhus. Det skete på baggrund af opblomstringen af smittetilfældene i Aarhus, hvor der blev konstateret 68 nye tilfælde af covid-19 fra torsdag til fredag.

Da antallet af nye smittede ikke er faldet henover weekenden er der derfor behov for yderligere tiltag for at sikre sig, at smitten ikke stiger eksponentielt. Fra lørdag til søndag blev der registeret 72 nye tilfælde, og da weekenden historisk viser en lavere tendens til antallet af smittede, så handles det nu fra flere sider, så smitten ikke løber løbsk.