Genåbning af nattelivet: Nogle byer får ikke lov at holde åbent til 02.00

I to byer vil der stadig skulle lukkes klokken 24.00. Foto: Shutterstock.com

Forhandlingerne om fase fire af genåbningen af Danmark er kommet på plads, og nu må barer, cafeer og restauranter have åbent til 02.00 - eller de fleste må.

Mens flere cafeer, barer og restauranter kan juble over at de nu må holde åbent til klokken 02.00, hænger andre med næbbet.

I nogle byer må de nemlig stadig affinde sig med stadig at lukke klokken 24.00, i stedet for at nu holde åbent til klokken 02.00, som det ellers er blevet meldt ud i forbindelse med forhandlingerne om genåbningens fase fire. Der er nemlig enkelte undtagelser.

Mere konkret så skal Aarhus og Silkeborg stadig lukke klokken 24.00.

Det oplyser Sundhedsministeriet til TV 2.

Det vides ikke hvor længe det vil være gældende

“Sundhedsmyndighederne har i den forgangne uge haft særligt fokus på Aarhus og Silkeborg, og der har været iværksat lokale tiltag for at hindre smittespredning. På baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefaling fastsættes det derfor også i den nye bekendtgørelse, at den nye bestemmelse om udvidelse af åbningstid for restauranter, barer, cafeer og lign. fra kl. 24 til 02, ikke skal gælde for Aarhus og Silkeborg kommuner,” skriver Sundshedsministeriet i en mail i TV 2.

Hvornår de længere åbningstider også kommer til at gælde i de to jyske byer, vides ikke. Det kommer smitteudviklingen til at afgøre.